притисни ентер »

Пронајден руски „тенк на нуклеарната апокалипса“
Пронајден руски „тенк на нуклеарната апокалипса“

Пронајден руски „тенк на нуклеарната апокалипса“

Градот Каменск-Шахтински во Ростовската област доби на чување уникатен експонат – таканаречениот тенк на нуклеарна апокалипса. Тоа е високо заштитено превозно средство „Ладога“. На времето беа направени само пет такви машини. Оваа техника имаше намена да служи како командно-штапско возило на највисокото военополитичко раководство на СССР. Тие пет примероци

Пронајден руски „тенк на нуклеарната апокалипса“

Пронајден руски „тенк на нуклеарната апокалипса“

Градот Каменск-Шахтински во Ростовската област доби на чување уникатен експонат – таканаречениот тенк на нуклеарна апокалипса. Тоа е високо заштитено превозно средство „Ладога“. На времето беа направени само пет такви машини. Оваа техника имаше намена да служи како командно-штапско возило на највисокото военополитичко раководство на СССР. Тие пет примероци