притисни ентер »

8-те најголеми скулптури во светот
8-те најголеми скулптури во светот

8-те најголеми скулптури во светот

Ширум светот постојат бројни споменици и скулптури. Но, некои од нив навистина се истакнуваат со нивната големина и величественост. Па дознајте нешто повеќе за најголемите скулптури во светот, каде се наоѓаат и колку всушност се високи. 1. Божицата на милоста – Хаинан, Кина Во Кина постојат многу статуи посветени на божествата од будизмот. Статуата