притисни ентер »

Ѓукановиќ: Црна Гора треба да има своја православна црква
Ѓукановиќ: Црна Гора треба да има своја православна црква

Ѓукановиќ: Црна Гора треба да има своја православна црква

Долготрајните тензии околу проблемот ескалираа кога Владата во декември донесе закон, кој може да претвори многу од најстарите манастири и цркви во државен имот на Црна Гора, и тоа покрена масовни протести, истакна Ѓукановиќ во интервјуто за АФП Црна Гора треба да има својата православна црква, што ќе биде одвоена од Српската црква и Србија за да го

Ѓукановиќ: Црна Гора треба да има своја православна црква

Ѓукановиќ: Црна Гора треба да има своја православна црква

Црна Гора треба да има својата православна црква, што ќе биде одвоена од Српската црква и Србија за да го консолидира својот национален идентитет, изјави шефот на државата Мило Ѓукановиќ. Ѓукановиќ го изјави ова по протестите во Црна Гора, кои траат повеќе од еден месец, организирани од Митрополијата црногорско-приморска на СПЦ, незадоволни од донесувањето

Ѓукановиќ: Црна Гора треба да има своја православна црква

Ѓукановиќ: Црна Гора треба да има своја православна црква

Црна Гора треба да има својата православна црква, што ќе биде одвоена од Српската црква и Србија за да го консолидира својот национален идентитет, изјави шефот на државата Мило Ѓукановиќ. Ѓукановиќ го изјави ова по протестите во Црна Гора, кои траат повеќе од еден месец, организирани од Митрополијата црногорско-приморска на СПЦ, незадоволни од донесувањето

Ѓукановиќ - Црна Гора треба да има своја православна црква

Ѓукановиќ - Црна Гора треба да има своја православна црква

Црна Гора треба да има својата православна црква, што ќе биде одвоена од Српската црква и Србија за да го консолидира својот национален идентитет, изјави претседателот на Црна Гора, Мило Ѓукановиќ. Тој го изјави ова по протестите во Црна Гора, кои траат повеќе од еден месец, организирани од Митрополијата црногорско-приморска на СПЦ, незадоволни од

Ѓукановиќ: Црна Гора треба да има своја православна црква одвоена од СПЦ

Ѓукановиќ: Црна Гора треба да има своја православна црква одвоена од СПЦ

Црна Гора треба да има својата православна црква, што ќе биде одвоена од Српската црква и Србија за да го консолидира својот национален идентитет, изјави шефот на државата Мило Ѓукановиќ. Ѓукановиќ го изјави ова по протестите во Црна Гора, кои траат повеќе од еден месец, организирани од Митрополијата црногорско-приморска на СПЦ, незадоволни од донесувањето

Ѓукановиќ: Црна Гора треба да има своја православна црква

Ѓукановиќ: Црна Гора треба да има своја православна црква

“Црна Гора треба да има својата православна црква, што ќе биде одвоена од Српската црква и Србија за да го консолидира својот национален идентитет”, изјави шефот на државата Мило Ѓукановиќ. Ѓукановиќ го изјави ова по протестите во Црна Гора, кои траат повеќе од еден месец, организирани од Митрополијата црногорско-приморска на СПЦ, незадоволни од донесувањето

Ѓукановиќ: Црна Гора треба да има своја православна црква

Ѓукановиќ: Црна Гора треба да има своја православна црква

Црна Гора треба да има својата православна црква, што ќе биде одвоена од Српската црква и Србија за да го консолидира својот национален идентитет, изјави шефот на државата Мило Ѓукановиќ. Ѓукановиќ го изјави ова по протестите во Црна Гора, кои траат повеќе од еден месец, организирани од Митрополијата црногорско-приморска на СПЦ, незадоволни од донесувањето

Ѓукановиќ: Црна Гора треба да има своја православна црква

Ѓукановиќ: Црна Гора треба да има своја православна црква

– Црна Гора треба да има својата православна црква, што ќе биде одвоена од Српската црква и Србија за да го консолидира својот национален идентитет, изјави шефот на државата Мило Ѓукановиќ. Ѓукановиќ го изјави ова по протестите во Црна Гора, кои траат повеќе од еден месец, организирани од Митрополијата црногорско-приморска на СПЦ, незадоволни од донесувањето

Ѓукановиќ: Црна Гора треба да има своја православна црква

Ѓукановиќ: Црна Гора треба да има своја православна црква

Црна Гора треба да има својата православна црква, што ќе биде одвоена од Српската црква и Србија за да го консолидира својот национален идентитет, изјави шефот на државата Мило Ѓукановиќ. Ѓукановиќ го изјави ова по протестите во Црна Гора, кои траат повеќе од еден месец, организирани од Митрополијата црногорско-приморска на СПЦ, незадоволни од донесувањето

Ѓукановиќ: Црна Гора треба да има своја православна црква

Ѓукановиќ: Црна Гора треба да има своја православна црква

Црна Гора треба да има својата православна црква, што ќе биде одвоена од Српската црква и Србија за да го консолидира својот национален идентитет, изјави шефот на државата Мило Ѓукановиќ. Ѓукановиќ го изјави ова по протестите во Црна Гора, кои траат повеќе од еден месец, организирани од Митрополијата црногорско-приморска на СПЦ, незадоволни од донесувањето