притисни ентер »

Инстаграм фотки од Персеиди метеорскиот дожд кој синоќа се гледаше со голо око

Инстаграм фотки од Персеиди метеорскиот дожд кој синоќа се гледаше со голо око

Персеидите се метеорски дожд кој се појавува секоја година во месец август. Синоќа, помеѓу 12-ти и 13-ти август, видливоста беше најголема, а бројот на метеори достигнуваше околу 60 метеори на час. Оние кои го следеа овој феномен на небото успеале да направат одлични фотки за на Инстаграм. Издвојуваме дел од нив: М. Д. | Црнобело

Денеска вечерното небо ќе понуди преубав поглед

Денеска вечерното небо ќе понуди преубав поглед

Астрономите најавија метеорски дожд кој што ќе се случува ноќеска (12-ти спроти 13-ти). Се работи за метеорски дожд на персеидите, а ќе биде вистинско уживање за вљубениците во ѕвездите. Од 22 часот па до утрината можете да видите од десет до 15 метеори на час, а НАСА вели дека во најфреквентните моменти може да се очекуваат и до 60 метеори на час

Ако имате среќа да не живеете во град загаден како Скопје, вечер ќе го видите ова

Ако имате среќа да не живеете во град загаден како Скопје, вечер ќе го видите ова

Метеорскиот дожд на „Персеидите“ оваа година ќе може да се забележи во ноќите помеѓу 11 и 13 август. За време на најфреквентните моменти на дождот, НАСА очекува до 60 метеори на час кои ќе прелетаат низ ноќното небо. За жал за оние кои ќе сакаат да го набљудуваат метеорскиот дожд, присуството на речиси полна месечина во овие ноќи може да го попpечи

Метеорски дожд – над 60 метеори на час вечерва ќе прелетаат над небото

Метеорски дожд – над 60 метеори на час вечерва ќе прелетаат над небото

Метеорскиот дожд на „персеидите“ оваа година ќе може да се забележи во ноќите помеѓу 11 и 13 август.За време на најфреквентните моменти на дождот, НАСА очекува до 60 метеори на час кои ќе прелетаат низ ноќното небо. За жал за оние кои ќе сакаат да го набљудуваат метеорскиот дожд, присуството на речиси полна месечина во овие ноќи може да го попpечи

Метеорски дожд – над 60 метеори на час вечерва ќе прелетаат над небото

Метеорски дожд – над 60 метеори на час вечерва ќе прелетаат над небото

Метеорскиот дожд на „персеидите“ оваа година ќе може да се забележи во ноќите помеѓу 11 и 13 август.За време на најфреквентните моменти на дождот, НАСА очекува до 60 метеори на час кои ќе прелетаат низ ноќното небо. За жал за оние кои ќе сакаат да го набљудуваат метеорскиот дожд, присуството на речиси полна месечина во овие ноќи може да го попpечи

Метеорски дожд – над 60 метеори на час вечерва ќе прелетаат над небото

Метеорски дожд – над 60 метеори на час вечерва ќе прелетаат над небото

Метеорскиот дожд на „персеидите“ оваа година ќе може да се забележи во ноќите помеѓу 11 и 13 август.За време на најфреквентните моменти на дождот, НАСА очекува до 60 метеори на час кои ќе прелетаат низ ноќното небо. За жал за оние кои ќе сакаат да го набљудуваат метеорскиот дожд, присуството на речиси полна месечина во овие ноќи може да го попpечи

Метеорски дожд – над 60 метеори на час вечерва ќе прелетаат над небото

Метеорски дожд – над 60 метеори на час вечерва ќе прелетаат над небото

Метеорскиот дожд на „персеидите“ оваа година ќе може да се забележи во ноќите помеѓу 11 и 13 август.За време на најфреквентните моменти на дождот, НАСА очекува до 60 метеори на час кои ќе прелетаат низ ноќното небо. За жал за оние кои ќе сакаат да го набљудуваат метеорскиот дожд, присуството на речиси полна месечина во овие ноќи може да го попpечи

Метеорски дожд – над 60 метеори на час вечерва ќе прелетаат над небото

Метеорски дожд – над 60 метеори на час вечерва ќе прелетаат над небото

Метеорскиот дожд на „персеидите“ оваа година ќе може да се забележи во ноќите помеѓу 11 и 13 август.За време на најфреквентните моменти на дождот, НАСА очекува до 60 метеори на час кои ќе прелетаат низ ноќното небо. За жал за оние кои ќе сакаат да го набљудуваат метеорскиот дожд, присуството на речиси полна месечина во овие ноќи може да го попpечи