притисни ентер »

Еве неколку јапонски ритуали за чување пари

Еве неколку јапонски ритуали за чување пари

1. Парите треба да се чуваат во бел паричник Најдобро би било да е направен од змиска кожа, иако ова е најскапата варијанта. Верувањето е поврзано со јапонската божица на богатството, Бентен, која некогаш добила форма на бела змија. Со текот на времето, оваа приказна се прошири толку многу што сега секој што сака да привлече пари чува барем малку пари

Овие верувања ќе ви донесат пари!

Овие верувања ќе ви донесат пари!

Во целиот свет, луѓето имаат различни верувања во врска со обичаите и ритуалите што привлекуваат пари. Секој знае старо кинеско верување дека парите треба да се чуваат во црвен паричник, но различно правило доаѓа од Јапонија. 1. Парите треба да се чуваат во бел паричник Најдобро би било да биде од змијска кожа, иако ова е најскапата варијанта. Верувањето

ЈАПОНСКИ РИТУАЛ ЗА ЧУВАЊЕ ПАРИ, проверете го, на нив им успеа

ЈАПОНСКИ РИТУАЛ ЗА ЧУВАЊЕ ПАРИ, проверете го, на нив им успеа

1. Парите треба да се чуваат во бел паричник Најдобро би било да е направен од змиска кожа, иако ова е најскапата варијанта. Верувањето е поврзано со јапонската божица на богатството, Бентен, која некогаш добила форма на бела змија. Со текот на времето, оваа приказна се прошири толку многу што сега секој што сака да привлече пари чува барем малку пари

Зошто се „лепат“ пари за некои луѓе?

Зошто се „лепат“ пари за некои луѓе?

Во целиот свет, луѓето имаат различни верувања во врска со обичаите и ритуалите што привлекуваат пари. Секој знае старо кинеско верување дека парите треба да се чуваат во црвен паричник, но различно правило доаѓа од Јапонија. 1. Парите треба да се чуваат во бел паричник Најдобро би било да биде од  змијска кожа, иако ова е најскапата варијанта. Верувањето