притисни ентер »

СТУДЕНТИТЕ излегоа на протест против измените на Кривичниот Законик
СТУДЕНТИТЕ излегоа на протест против измените на Кривичниот Законик

СТУДЕНТИТЕ излегоа на протест против измените на Кривичниот Законик

Пред Владата на Република Македонија денеска на протест излегоа студенти од државава кои се против донесените измени на Кривичниот законик, со кој се предвидуваат помали затворски казни за функционери. Како студенти кои се запишале на правните факултети во Македонија, нагласуваат, не можеме да останеме рамнодушни на постојаната тенденција и постапки

СТУДЕНТИТЕ излегоа на протест против измените на Кривичниот Законик

СТУДЕНТИТЕ излегоа на протест против измените на Кривичниот Законик

Пред Владата на Република Македонија денеска на протест излегоа студенти од државава кои се против донесените измени на Кривичниот законик, со кој се предвидуваат помали затворски казни за функционери. Како студенти кои се запишале на правните факултети во Македонија, нагласуваат, не можеме да останеме рамнодушни на постојаната тенденција и постапки

Студентите излегоа на протест против измените на Кривичниот Законик

Студентите излегоа на протест против измените на Кривичниот Законик

Пред Владата на Република Северна Македонија денеска на протест излегоа студенти од државава кои се против донесените измени на Кривичниот законик, со кој се предвидуваат помали затворски казни за функционери. Како студенти кои се запишале на правните факултети во Македонија, нагласуваат, не можеме да останеме рамнодушни на постојаната тенденција и

Студентите излегоа на улица со порака дека ќе се борат за правда во државата

Студентите излегоа на улица со порака дека ќе се борат за правда во државата

Постепено уривање на правните столбови во нашата држава. Сведоци сме како во континуитет ни се урива нашиот правен систем, тоа што се предава на факултетот не се практикува во реалноста, рекоа студентите од правните факултети кои се организираа на социјалните мрежи и излегоа на улица и се против измените во кривичниот законик. Ние како идни правници

Два протеста вечерва пред Владата, за скандалот „Онкологија“ и против измените на КЗ

Два протеста вечерва пред Владата, за скандалот „Онкологија“ и против измените на КЗ

Два протести на исто мести и во исто време. По трет пат како и секој понеделник пред владата се одржа протестот против случувањата на клиниката за онкологија а за прв пат во исто време на протест излегоа и група студенти од правнито факултет поради измените на кривичниот закон. На протестот на кој се бараше правда за жртвите на онкологија се бараше

Студентите излегоа на протест против измените на Кривичниот Законик

Студентите излегоа на протест против измените на Кривичниот Законик

Пред Владата на Република Северна Македонија денеска на протест излегоа студенти од државава кои се против донесените измени на Кривичниот законик, со кој се предвидуваат помали затворски казни за функционери. Како студенти кои се запишале на правните факултети во Македонија, нагласуваат, не можеме да останеме рамнодушни на постојаната тенденција и

Доста е од урнисување на правото за политички интереси, порачаа студентите

Доста е од урнисување на правото за политички интереси, порачаа студентите

Фото: МИА Пред Владата денеска на протест излегоа студенти од државава кои се против донесените измени на Кривичниот законик, со кои се предвидуваат помали затворски казни за функционери. Како студенти кои се запишале на правните факултети во Македонија, нагласуваат, не можеме да останеме рамнодушни на постојаната тенденција и постапки кои водат до

Студентите против измените во кривичниот законик

Студентите против измените во кривичниот законик

Денеска пред Владата на Република Македонија денеска на протест излегоа студенти од државава кои се против донесените измени на Кривичниот законик, со кој се предвидуваат помали затворски казни за функционери. Како студенти кои се запишале на правните факултети во Македонија, нагласуваат, не можеме да останеме рамнодушни на постојаната тенденција и

Студентите излегоа на протест против измените на Кривичниот Законик

Студентите излегоа на протест против измените на Кривичниот Законик

Пред Владата на Република Северна Македонија денеска на протест излегоа студенти од државава кои се против донесените измени на Кривичниот законик, со кој се предвидуваат помали затворски казни за функционери. Како студенти кои се запишале на правните факултети во Македонија, нагласуваат, не можеме да останеме рамнодушни на постојаната тенденција и

Студентите излегоа на протест против измените на Кривичниот Законик

Студентите излегоа на протест против измените на Кривичниот Законик

реклама Пред Владата на Република Северна Македонија денеска на протест излегоа студенти од државава кои се против донесените измени на Кривичниот законик, со кој се предвидуваат помали затворски казни за функционери. Бараме да се врати правото, да се почитува како што треба и да има правда, изјави студентот, Лазар Симонов. Студентите бараат да се