притисни ентер »

Автентична театарска магија на словенечкото народно гледалиште „Драма“
Автентична театарска магија на словенечкото народно гледалиште „Драма“

Автентична театарска магија на словенечкото народно гледалиште „Драма“

Словенечкото народно гледалиште „Драма“ од Марибор синоќа ја отвори драмската програма на фестивалот „Охридско лето“ носејќи ја претставата „Самрак на боговите“ во  режија на еден од најпродуктивните хрватски режисери Далибор Матаниќ. „Самрак на боговите“ обработува исклучително тешка тема, фашизмот и безнадежнните позиции и страдања на човекот во

Tеатарска магија на „Охридско лето“ со Словенечкото народно гледалиште „Драма“

Tеатарска магија на „Охридско лето“ со Словенечкото народно гледалиште „Драма“

Словенечкото народно гледалиште „Драма“ од Марибор синоќа ја отвори драмската програма на фестивалот „Охридско лето“ носејќи ја претставата „Самрак на боговите“ во режија на еден од најпродуктивните хрватски режисери Далибор Матаниќ. „Самрак на боговите“ обработува исклучително тешка тема, фашизмот и безнадежнните позиции и страдања на човекот во

Охридско лето: Словенечко народно гледалиште од Марибор ја отвори драмската програма

Охридско лето: Словенечко народно гледалиште од Марибор ја отвори драмската програма

Словенечкото народно гледалиште „Драма“ од Марибор синоќа ја отвори драмската програма на фестивалот „Охридско лето“ носејќи ја претставата „Самрак на боговите“ во  режија на еден од најпродуктивните хрватски режисери Далибор Матаниќ. „Самрак на боговите“ обработува исклучително тешка тема, фашизмот и безнадежнните позиции и страдања на човекот во

Tеатарска магија на „Охридско лето“ со Словенечкото народно гледалиште „Драма“

Tеатарска магија на „Охридско лето“ со Словенечкото народно гледалиште „Драма“

Словенечкото народно гледалиште „Драма“ од Марибор синоќа ја отвори драмската програма на фестивалот „Охридско лето“ носејќи ја претставата „Самрак на боговите“ во режија на еден од најпродуктивните хрватски режисери Далибор Матаниќ. „Самрак на боговите“ обработува исклучително тешка тема, фашизмот и безнадежнните позиции и страдања на човекот во тоа

Автентична театарска магија на „Охридско лето“ донесе Словенечкото народно гледалиште „Драма“

Автентична театарска магија на „Охридско лето“ донесе Словенечкото народно гледалиште „Драма“

Словенечкото народно гледалиште „Драма“ од Марибор синоќа ја отвори драмската програма на фестивалот „Охридско лето“ носејќи ја претставата „Самрак на боговите“ во режија на еден од најпродуктивните хрватски режисери Далибор Матаниќ. „Самрак на боговите“ обработува исклучително тешка тема, фашизмот и безнадежнните позиции и страдања на човекот во

Поради најавен дожд „Самрак на боговите“ ќе се игра во центарот за култура „Григор Прличев“

Поради најавен дожд „Самрак на боговите“ ќе се игра во центарот за култура „Григор Прличев“

Претходно беше најавено дека драмата ќе се одигра на сцената Долни Сарај. Поради најава за дожд, претставата „Самрак на боговите“, наместо на сцената Долни Сарај ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев“, соопшти дирекцијата на фестивалот „Охридско лето“. Претставата е во продукција на СНГ Драма од Марибор, Словенија, работена според сценариото

Поради најавата за дожд, претставата „Самрак на боговите“ ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев“

Поради најавата за дожд, претставата „Самрак на боговите“ ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев“

Театарската претстава „Самрак на боговите“, која ќе се одигра вечерва во рамките на програмата на Охридско лето наместо на сцената „Долни Сарај“ каде што беше предвидена, ќе се биде во центарот за култура „Григор Прличев“ со почеток во 21 часот. Причината за промената на локацијата, е најавата за лоши временски услови во текот на вечерта. „Самрак на

Поради најавата за дожд, претставата „Самрак на боговите“ ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев“

Поради најавата за дожд, претставата „Самрак на боговите“ ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев“

Театарската претстава „Самрак на боговите“, која ќе се одигра вечерва во рамките на програмата на Охридско лето наместо на сцената „Долни Сарај“ каде што беше предвидена, ќе се биде во центарот за култура „Григор Прличев“ со почеток во 21 часот. Причината за промената на локацијата, е најавата за лоши временски услови во текот на вечерта. „Самрак на

Поради најавата за дожд, претставата „Самрак на боговите“ ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев“

Поради најавата за дожд, претставата „Самрак на боговите“ ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев“

Театарската претстава „Самрак на боговите“, која ќе се одигра вечерва во рамките на програмата на Охридско лето наместо на сцената „Долни Сарај“ каде што беше предвидена, ќе се биде во центарот за култура „Григор Прличев“ со почеток во 21 часот. Причината за промената на локацијата, е најавата за лоши временски услови во текот на вечерта. „Самрак на

Поради најавата за дожд, претставата „Самрак на боговите“ ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев“

Поради најавата за дожд, претставата „Самрак на боговите“ ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев“

Театарската претстава „Самрак на боговите“, која ќе се одигра вечерва во рамките на програмата на Охридско лето наместо на сцената „Долни Сарај“ каде што беше предвидена, ќе се биде во центарот за култура „Григор Прличев“ со почеток во 21 часот. Причината за промената на локацијата, е најавата за лоши временски услови во текот на вечерта. „Самрак на