притисни ентер »

Бочварски незадоволен од „МЖ – Транспорт“, најави отворање врата за други оператори
Бочварски незадоволен од „МЖ – Транспорт“, најави отворање врата за други оператори

Бочварски незадоволен од „МЖ – Транспорт“, најави отворање врата за други оператори

Претпријатието „Македонски железници – Транспорт“ не ја врши работата што ја очекуваат граѓаните од него. Поради тоа, во Собранието е законот за либерализација на превозот, на железничкиот сообраќај и очекувам по неговото изгласување, веќе од почетокот на наредната година да ги отвориме вратите на други оператори од регионот кои сакаат да оперираат

Бочварски: „МЖ - Транспорт“ не си ја врши работата, ќе ги отвориме вратите за други оператори

Бочварски: „МЖ - Транспорт“ не си ја врши работата, ќе ги отвориме вратите за други оператори

Претприајтието „Македонски железници - Транспорт“ не ја врши работата што ја очекуваат граѓаните од него. Поради тоа, во Собранието е законот за либерализација на превозот, на железничкиот сообраќај и очекувам по неговото изгласување, веќе од почетокот на наредната година да ги отвориме вратите на други оператори од регионот кои сакаат да оперираат

Македонски железници не си ја вршат работата, ќе ги отвориме вратите на операторите од регионот, рече Бочварски

Македонски железници не си ја вршат работата, ќе ги отвориме вратите на операторите од регионот, рече Бочварски

Години и децении нзаназад претпријатието Македонски железници и транспорт работи во тешки услови со финансиска поддршка од Владата за да може да ги реализира одреден број на линии во нивниот оперативен план. Ова го изјави министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и додаде дека минатата годиниа финансиски ги помогнале со 15 милиони евра а оваа

Додека едвај возат постоечките возови, активно се гради пругата вредна 200 милиони евра кон Бугарија

Додека едвај возат постоечките возови, активно се гради пругата вредна 200 милиони евра кон Бугарија

Активно се работи на двете делници за пругата кон Бугарија. Проектот е со најголема инвестициска вредност од независноста на државата до денес, 200 милиони евра, рече денеска министерот за транспорт и врски Благој Бочварски. Како што истакна, одговорајќи на новинарски прашања, тендерот за третата и најтешка делница се очекува да биде распишан до крајот

„МЖ – Транспорт“ потона, од почетокот на идната година отворени врати за други оператори

„МЖ – Транспорт“ потона, од почетокот на идната година отворени врати за други оператори

Претприајтието „Македонски железници – Транспорт“ не ја врши работата што ја очекуваат граѓаните од него. Поради тоа, во Собранието е законот за либерализација на превозот, на железничкиот сообраќај и очекувам по неговото изгласување, веќе од почетокот на наредната година да ги отвориме вратите на други оператори од регионот кои сакаат да оперираат

Бочварски: „МЖ – Транспорт“ не си ја врши работата, од почетокот на идната година ќе ги отвориме вратите за други оператори

Бочварски: „МЖ – Транспорт“ не си ја врши работата, од почетокот на идната година ќе ги отвориме вратите за други оператори

95 Споделувања Share Tweet Претприајтието „Македонски железници – Транспорт“ не ја врши работата што ја очекуваат граѓаните од него. Поради тоа, во Собранието е законот за либерализација на превозот, на железничкиот сообраќај и очекувам по неговото изгласување, веќе од почетокот на наредната година да ги отвориме вратите на други оператори од регионот

Бочварски: „МЖ – Транспорт“ не си ја врши работата, ќе отвориме врата за други оператори

Бочварски: „МЖ – Транспорт“ не си ја врши работата, ќе отвориме врата за други оператори

Бочварски: „МЖ – Транспорт“ не си ја врши работата, ќе отвориме врата за други оператори З.Д Пред 2 минути Благој Бочварски - министер за транспорт и врски / Фото: ,,Слободен печат'' / Драган Митрески Претприајтието „Македонски железници – Транспорт“ не ја врши работата што ја очекуваат граѓаните од него. Поради тоа, во Собранието е законот за либерализација

„МЖ ТРАНСПОРТ“ НЕ СИ ЈА ВРШИ РАБОТАТА КАКО ШТО ТРЕБА Министерот Бочварски најави влез на нови оператори во железничкиот сообраќај

„МЖ ТРАНСПОРТ“ НЕ СИ ЈА ВРШИ РАБОТАТА КАКО ШТО ТРЕБА Министерот Бочварски најави влез на нови оператори во железничкиот сообраќај

Претприајтието „Македонски железници – Транспорт“ не ја врши работата што ја очекуваат граѓаните од него. Поради тоа, во Собранието е законот за либерализација на превозот, на железничкиот сообраќај и очекувам по неговото изгласување, веќе од почетокот на наредната година да ги отвориме вратите на други оператори од регионот кои сакаат да оперираат

Бочварски: „МЖ – Транспорт“ не си ја врши работата, ќе ги отвориме вратите за други оператори

Бочварски: „МЖ – Транспорт“ не си ја врши работата, ќе ги отвориме вратите за други оператори

Претприајтието „Македонски железници – Транспорт“ не ја врши работата што ја очекуваат граѓаните од него. Поради тоа, во Собранието е законот за либерализација на превозот, на железничкиот сообраќај и очекувам по неговото изгласување, веќе од почетокот на наредната година да ги отвориме вратите на други оператори од регионот кои сакаат да оперираат

На железничкиот сообраќај му треба либерализација и нови оператори

На железничкиот сообраќај му треба либерализација и нови оператори

Дали ќе има санација или ќе има комплетно нов мост на Црна река, зависи од увидот на експертите. Ќе има анализа да се операционализира железничкиот сообраќај, смета министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, за состојбите во железничкиот сообраќај што се на работ на функционалноста. Во наредните два месеца ќе траат процентите. На прагот е донесувањето