притисни ентер »

Емануел Макрон: Членките на НАТО не се согласија да ги зголемат трошоците за одбраната

Емануел Макрон: Членките на НАТО не се согласија да ги зголемат трошоците за одбраната

Францускиот претседател, Емануел Макрон, го отфрли тврдењето на претседателот на Соединетите Американски Држави, Доналд Трамп, дека членките на НАТО се согласиле да ги зголемат трошоците за одбрана над два процента од домашниот бруто-производ. Запрашан за тврдењата на Трамп, Макрон на новинарите им порача да го прочитаат соопштението што беше објавено

Макрон го демантира Трамп: Членките на НАТО не се согласија да ги зголемат трошоците за одбраната

Макрон го демантира Трамп: Членките на НАТО не се согласија да ги зголемат трошоците за одбраната

Францускиот претседател, Емануел Макрон го отфрли тврдењето на претседателот на Соединетите Американски Држави, Доналд Трамп дека членките на НАТО се согласиле да ги зголемат трошоците за одбрана над два проценти од бруто домашниот производ. Запрашан за тврдењата на Трамп, Макрон на новинарите им порача да го прочитаат соопштението кое беше објавено

Макрон го демантира Трамп: Членките на НАТО не се согласија да ги зголемат трошоците за одбраната

Макрон го демантира Трамп: Членките на НАТО не се согласија да ги зголемат трошоците за одбраната

Францускиот претседател, Емануел Макрон, го отфрли тврдењето на претседателот на Соединетите Американски Држави, Доналд Трамп, дека членките на НАТО се согласиле да ги зголемат трошоците за одбрана над два процента од домашниот бруто-производ. Запрашан за тврдењата на Трамп, Макрон на новинарите им порача да го прочитаат соопштението што беше објавено

Макрон не се согласува со Трамп дека Русија ја контролира Германија

Макрон не се согласува со Трамп дека Русија ја контролира Германија

Францускиот претседател, Емануел Макрон, изјави денеска дека не се согласува со оценката на неговиот американски колега, Доналд Трамп дека Русија целосно ја контролира Германија, бидејќи Берлин и исплаќа милијарди долари за струја на Москва. Макрон ова го изјави во Брсел, на НАТО самитот, запрашан за коментар по повод изјавата на Трамп. Претседателот

Макрон го демантира Трамп: Членките на НАТО не се согласија да ги зголемат трошоците за одбраната

Макрон го демантира Трамп: Членките на НАТО не се согласија да ги зголемат трошоците за одбраната

Францускиот претседател, Емануел Макрон, го отфрли тврдењето на претседателот на Соединетите Американски Држави, Доналд Трамп, дека членките на НАТО се согласиле да ги зголемат трошоците за одбрана над два процента од домашниот бруто-производ. Запрашан за тврдењата на Трамп, Макрон на новинарите им порача да го прочитаат соопштението што беше објавено

Макрон со демант:Членките на НАТО не се согласија да ги зголемат трошоците за одбраната

Макрон со демант:Членките на НАТО не се согласија да ги зголемат трошоците за одбраната

Францускиот претседател, Емануел Макрон го отфрли тврдењето на претседателот на Соединетите Американски Држави, Доналд Трамп дека членките на НАТО се согласиле да ги зголемат трошоците за одбрана над два проценти од бруто домашниот производ. Запрашан за тврдењата на Трамп, Макрон на новинарите им порача да го прочитаат соопштението кое беше објавено

Макрон не се согласува со Трамп дека Русија ја контролира Германија

Макрон не се согласува со Трамп дека Русија ја контролира Германија

Францускиот претседател, Емануел Макрон, изјави денеска дека не се согласува со оценката на неговиот американски колега Доналд Трамп дека Русија целосно ја контролира Германија бидејќи Берлин ѝ исплаќа милијарди долари за струја на Москва. Макрон ова го изјави во Брисел, на Самитот на НАТО, прашан за коментар по повод изјавата на Трамп. Претседателот

Се согласивме да ги зголемиме трошоците за одбрана, рече Трамп

Се согласивме да ги зголемиме трошоците за одбрана, рече Трамп

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека членките на НАТО се согласиле да ги зголемат своите воени трошоци. Говорејќи по дводневниот самит во Брисел, тој рече дека сојузниците се обврзале да потрошат повеќе од 2% од нивниот БДП на буџетите за одбраната. Претседателот беше многу критичен за алијансата, жалејќи се дека САД плаќа повеќе од другите

Макрон не се согласува со Трамп дека Русија ја контролира Германија

Макрон не се согласува со Трамп дека Русија ја контролира Германија

Францускиот претседател, Емануел Макрон, изјави денеска дека не се согласува со оценката на неговиот американски колега, Доналд Трамп дека Русија целосно ја контролира Германија, бидејќи Берлин и исплаќа милијарди долари за струја на Москва. Макрон ова го изјави во Брсел, на НАТО самитот, запрашан за коментар по повод изјавата на Трамп. Претседателот

Макрон не се согласува со Трамп дека Русија ја контролира Германија

Макрон не се согласува со Трамп дека Русија ја контролира Германија

Францускиот претседател, Емануел Макрон, изјави денеска дека не се согласува со оценката на неговиот американски колега, Доналд Трамп дека Русија целосно ја контролира Германија, бидејќи Берлин и исплаќа милијарди долари за струја на Москва. Макрон ова го изјави во Брсел, на НАТО самитот, запрашан за коментар по повод изјавата на Трамп. Претседателот