притисни ентер »

Во Канада е пронајдена англиска монета кована 70 години пред откривањето на Америка
Во Канада е пронајдена англиска монета кована 70 години пред откривањето на Америка

Во Канада е пронајдена англиска монета кована 70 години пред откривањето на Америка

Откривањето на златник на јужниот брег на Њуфаундленд, Канада, може да ги оспори историските наративи за првиот европски контакт во регионот, бидејќи тоа му претходи на пристигнувањето на истражувачот Џон… Текстот Во Канада е пронајдена англиска монета кована 70 години пред откривањето на Америка е превземен од USB.mk . The post Во Канада е пронајдена

Во Канада е пронајдена англиска монета кована 70 години пред откривањето на Америка

Во Канада е пронајдена англиска монета кована 70 години пред откривањето на Америка

Откривањето на златник на јужниот брег на Њуфаундленд, Канада, може да ги оспори историските наративи за првиот европски контакт во регионот, бидејќи тоа му претходи на пристигнувањето на истражувачот Џон Кабот на островот најмалку 70 години. Во соопштението за печатот неодамна, владата на Њуфаундленд и Лабрадор рече дека англиската монета била пронајдена

Во Канада е пронајдена англиска монета кована 70 години пред откривањето на Америка

Во Канада е пронајдена англиска монета кована 70 години пред откривањето на Америка

Откривањето на златник на јужниот брег на Њуфаундленд, Канада, може да ги оспори историските наративи за првиот европски контакт во регионот, бидејќи тоа му претходи на пристигнувањето на истражувачот Џон Кабот на островот најмалку 70 години. Добивај вести на вибер Во соопштението за печатот неодамна, владата на Њуфаундленд и Лабрадор рече дека англиската