притисни ентер »

Милошевиќ: Стојане, види Гошев да не биде премиер, а ако не можеш – Киро ќе дојде и ќе го среди!
Милошевиќ: Стојане, види Гошев да не биде премиер, а ако не можеш – Киро ќе дојде и ќе го среди!

Милошевиќ: Стојане, види Гошев да не биде премиер, а ако не можеш – Киро ќе дојде и ќе го среди!

Господинот Стојан Андов сведочи дека „кадровската рака“ на Србија била испружена во Македонија и за време на конституирањето на првите демократски институции во Македонија.  Вмешувањето од  северниот сосед и прифаќањето на тоа вмешување сѐ уште траело, бездруго, не за џабе. Во „Фокус“ од 18.02.2021 година, опишувајќи што се случило на седницата на

Србија прва ја напушти Југославија, а ние патевме од комплекс на помала вредност и од вазалски сентимент кон Белград

Србија прва ја напушти Југославија, а ние патевме од комплекс на помала вредност и од вазалски сентимент кон Белград

Распаѓањето на Југославија започна далеку пред фамозниот конгрес на СКЈ. А Словенците и Хрватите не се ни единствените, ни најголемите виновници за тоа. Тоа, практично започна, како што предвидуваа разузнавачките служби на најголемите држави, веднаш по смртта на Тито . Но, идеолошкото ткиво за тој чин се ткаеше далеку пред тоа – посебно со повторното

После АСНОМ ни ги зедоа граѓанските права, а во 1991 година сакаа од Македонија да направат бановина!

После АСНОМ ни ги зедоа граѓанските права, а во 1991 година сакаа од Македонија да направат бановина!

Кога зборувам за 2 август 1944 година и за измамата на тoгашните комунисти, се разбира, не се работи за чинот на конституирањето на македонската држава. Од тој чин нема, ниту ќе има поголем во нашата историја. Се работи за она „внатре“ во новата држава; за ветеното внатрешно уредување – за економскиот, социјалниот и за политичкиот систем. Тоа ветување