притисни ентер »

ММФ предвидува јавниот долг на Албанија да достигне 83,2 отсто од БДП, домашните експерти 100 отсто
ММФ предвидува јавниот долг на Албанија да достигне 83,2 отсто од БДП, домашните експерти 100 отсто

ММФ предвидува јавниот долг на Албанија да достигне 83,2 отсто од БДП, домашните експерти 100 отсто

Меѓународниот монетарен фонд предвидува јавниот долг на Албанија да достигне 83,2 отсто од бруто домашниот производ (БДП), што ќе претставува исторски највисоко ниво. Коментрајќи ги ваквите предвидувања, еден од најпознатите експерти од областа на економијата, Зеф Пречи оценува дека тоа е резултат на двете последователни кризи, ланскиот катастрофален

MMF: Кина ќе биде единствената што ќе доживее раст

MMF: Кина ќе биде единствената што ќе доживее раст

Кина ќе биде единствената голема економија што ќе забележи раст годинава, додека поголемиот дел од светот ќе почувствува длабока рецесија поради пандемијата на коронавирусот, објави Меѓународниот монетарен фонд. И покрај отворањето на економиите, глобалниот раст ќе биде во минус од 4,4 проценти, објави ММФ во последниот извештај за светската економија

Кина ќе биде единствената што ќе доживее раст: проценка на ММФ за големите економии

Кина ќе биде единствената што ќе доживее раст: проценка на ММФ за големите економии

Кина ќе биде единствената голема економија што ќе забележи раст годинава, додека поголемиот дел од светот ќе почувствува длабока рецесија поради пандемијата на коронавирусот, објави Меѓународниот монетарен фонд. И покрај отворањето на економиите, глобалниот раст ќе биде во минус од 4,4 проценти, објави ММФ во последниот извештај за светската економија

Кина ќе биде единствената што ќе доживее раст: проценка на ММФ за големите економии

Кина ќе биде единствената што ќе доживее раст: проценка на ММФ за големите економии

Кина ќе биде единствената голема економија што ќе забележи раст годинава, додека поголемиот дел од светот ќе почувствува длабока рецесија поради пандемијата на коронавирусот, објави Меѓународниот монетарен фонд. И покрај отворањето на економиите, глобалниот раст ќе биде во минус од 4,4 проценти, објави ММФ во последниот извештај за светската економија

ММФ предвидува јавниот долг на Албанија да достигне 83,2 отсто од БДП, домашните експерти 100 отсто

ММФ предвидува јавниот долг на Албанија да достигне 83,2 отсто од БДП, домашните експерти 100 отсто

Меѓународниот монетарен фонд предвидува јавниот долг на Албанија да достигне 83,2 отсто од бруто домашниот производ (БДП), што ќе претставува исторски највисоко ниво. Коментрајќи ги ваквите предвидувања, еден од најпознатите експерти од областа на економијата, Зеф Пречи оценува дека тоа е резултат на двете последователни кризи, ланскиот катастрофален

Дали излегува на виделина „вистината за Ковид-19“: Само една држава има ФИНАНСИСКИ РАСТ

Дали излегува на виделина „вистината за Ковид-19“: Само една држава има ФИНАНСИСКИ РАСТ

Многумина се прашуваат, дали има некаква подзадина зад Ковид-19? Кина ќе биде единствената голема економија што ќе забележи раст годинава, додека поголемиот дел од светот ќе почувствува длабока рецесија поради пандемијата на коронавирусот, објави Меѓународниот монетарен фонд. И покрај отворањето на економиите, глобалниот раст ќе биде во минус од 4,4

Македонија и глобалната рецесија

Македонија и глобалната рецесија

Затвoрањето на економијата и ограниченото движење поради ширењето на ковид-19 ја предизвика најдлабоката индуцирана рецесија на македонската, но и на светската економија. Според октомвриската прогноза на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), македонската економија, во текот на оваа година, ќе забележи пад од 5,4 отсто како резултат на последиците од

ММФ предвидува јавниот долг на Албанија да достигне 83,2 отсто од БДП, домашните експерти 100 отсто

ММФ предвидува јавниот долг на Албанија да достигне 83,2 отсто од БДП, домашните експерти 100 отсто

Меѓународниот монетарен фонд предвидува јавниот долг на Албанија да достигне 83,2 отсто од бруто домашниот производ (БДП), што ќе претставува исторски највисоко ниво. Коментрајќи ги ваквите предвидувања, еден од најпознатите експерти од областа на економијата, Зеф Пречи оценува дека тоа е резултат на двете последователни кризи, ланскиот катастрофален

Каде е Македонија во глобалната рецесија

Каде е Македонија во глобалната рецесија

Домашните експерти посочуваат дека е очекувано Македонија да има поголем пад, но дека прогнозите за тоа како ќе се одвива економскиот раст во 2021 година најмногу ќе зависат од здравствената криза и од мерките што ќе се преземат Затвoрањето на економијата и ограниченото движење поради ширењето на ковид-19 ја предизвика најдлабоката индуцирана рецесија

Каде е Македонија во глобалната рецесија

Каде е Македонија во глобалната рецесија

Затвoрањето на економијата и ограниченото движење поради ширењето на ковид-19 ја предизвика најдлабоката индуцирана рецесија на македонската, но и на светската економија. Според октомвриската прогноза на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), македонската економија, во текот на оваа година, ќе забележи пад од 5,4 отсто како резултат на последиците од