притисни ентер »

СЗО предупредува: Не сме ни близу до крајот, пандемијата се забрзува
СЗО предупредува: Не сме ни близу до крајот, пандемијата се забрзува

СЗО предупредува: Не сме ни близу до крајот, пандемијата се забрзува

„Тешка е реалноста, а ова дури не е ниту блиску до тоа да биде завршено“. „Пандемијата Ковид-19 не е ни близу од тоа да заврши“ – изјавил денеска на брифингот во Женева директорот на СЗО – Тедрос Абхан Гебрејесус. „Сите сакаме ова да биде готово. Сите сакаме да продолжиме со нашите животи“ – изјавил Тедрос, пренесуваат од „Ројтерс“. Според неговите

СЗО: Најлошото допрва доаѓа, пандемијата се забрзува

СЗО: Најлошото допрва доаѓа, пандемијата се забрзува

Светската здравствена организација го предупреди светот дека, кога станува збор за пандемијата Ковид-19, најлошото допрва доаѓа. Шефот на СЗО, Тедрос Аданом Гебрејесус, рече дека вирусот ќе зарази многу повеќе луѓе доколку владите не започнат со спроведување соодветни и правилни политики, пренесува Би-Би-Си. Неговата порака е: „Тестирање, следење и

СЗО: Најлошото допрва доаѓа, пандемијата се забрзува

СЗО: Најлошото допрва доаѓа, пандемијата се забрзува

Светската здравствена организација го предупреди светот дека, кога станува збор за пандемијата Ковид-19,  најлошото допрва доаѓа. Шефот на СЗО, Тедрос Аданом Гебрејесус, рече дека вирусот ќе зарази многу повеќе луѓе доколку владите не започнат со спроведување соодветни и правилни политики, пренесува Би-Би-Си. Неговата порака е: „Тестирање, следење

СЗО:„Пандемијата на коронавирус не е ниту блиску до завршувањето!“

СЗО:„Пандемијата на коронавирус не е ниту блиску до завршувањето!“

„Сите сакаме ова да заврши. Ние сакаме да продолжиме со нашите животи“, рекол Гебрејесус. Пандемијата на вирусот корона не е ни приближна до крај, изјави генералниот директор на Светската здравствена организација (СЗО), Тедрос Аданом Гебрејесус. Тој пред новинарите изјави дека ова е сурова реалност и дека пандемијата се забрзува, иако многу земји оствариле

СЗО предупредува: Најлошото допрва доаѓа!

СЗО предупредува: Најлошото допрва доаѓа!

Светската здравствена организација (СЗО) го предупреди светот дека, кога станува збор за пандемијата од Ковид-19, „најлошото допрва доаѓа“. Шефот на СЗО, Тедрос Гебрејесус, вели дека вирусот ќе зарази многу повеќе луѓе ако владите не почнат да применуваат соодветни и правилни политики. Неговата порака гласи: „Тестирање, траги, изолација и карантин“

СЗО: Најлошото допрва доаѓа, пандемијата се забрзува

СЗО: Најлошото допрва доаѓа, пандемијата се забрзува

Светската здравствена организација го предупреди светот дека, кога станува збор за пандемијата Ковид-19,  најлошото допрва доаѓа. Шефот на СЗО, Тедрос Аданом Гебрејесус, рече дека вирусот ќе зарази многу повеќе луѓе доколку владите не започнат со спроведување соодветни и правилни политики, пренесува Би-Би-Си. Неговата порака е: „Тестирање, следење

СЗО предупредува дека пандемијата се забрзува

СЗО предупредува дека пандемијата се забрзува

Шефот на Светската здравствена организација (СЗО), Тедрос Аданом Гебрејесус, го предупреди светот дека вирусот ќе зарази многу повеќе луѓе доколку владите не започнат со спроведување соодветни и правилни политики, пренесува Би-би-си. Неговата порака е: „Тестирање, следење и откривање на контактите, изолација и карантин“. – Сите ние сакаме ова да заврши

СЗО: Најлошото допрва доаѓа, пандемијата се забрзува

СЗО: Најлошото допрва доаѓа, пандемијата се забрзува

Светската здравствена организација го предупреди светот дека, кога станува збор за пандемијата Ковид-19,  најлошото допрва доаѓа. Шефот на СЗО, Тедрос Аданом Гебрејесус, рече дека вирусот ќе зарази многу повеќе луѓе доколку владите не започнат со спроведување соодветни и правилни политики, пренесува Би-Би-Си. Неговата порака е: „Тестирање, следење

СЗО: Најлошото допрва доаѓа, пандемијата се забрзува

СЗО: Најлошото допрва доаѓа, пандемијата се забрзува

Светската здравствена организација го предупреди светот дека, кога станува збор за пандемијата Ковид-19,  најлошото допрва доаѓа. Шефот на СЗО, Тедрос Аданом Гебрејесус, рече дека вирусот ќе зарази многу повеќе луѓе доколку владите не започнат со спроведување соодветни и правилни политики, пренесува Би-Би-Си. Неговата порака е: „Тестирање, следење

СЗО: Најлошото допрва доаѓа, пандемијата се забрзува

СЗО: Најлошото допрва доаѓа, пандемијата се забрзува

Светската здравствена организација го предупреди светот дека, кога станува збор за пандемијата Ковид-19,  најлошото допрва доаѓа. Шефот на СЗО, Тедрос Аданом Гебрејесус, рече дека вирусот ќе зарази многу повеќе луѓе доколку владите не започнат со спроведување соодветни и правилни политики, пренесува Би-Би-Си. Неговата порака е: „Тестирање, следење