притисни ентер »

Во Велес отворена изложба на академскиот сликар Гордана Винчиќ
Во Велес отворена изложба на академскиот сликар Гордана Винчиќ

Во Велес отворена изложба на академскиот сликар Гордана Винчиќ

Во Ликовен салон во Велес, синоќа беше отворена изложба на слики „Женски муабети“ од Гордана Винчиќ, академски сликар од Скопје. На изложбата на која на Винчиќ првпат и е во Велес се претставува со 30- тина дела. Таа појасни дека централен лик во нејзините дела е жената. Женските муабети како посебно мистични секогаш биле внимание посебно на

Во Велес отворена изложба на академскиот сликар Гордана Винчиќ

Во Велес отворена изложба на академскиот сликар Гордана Винчиќ

Во  Ликовен салон во Велес, синоќа беше отворена изложба  на слики „Женски муабети“  од   Гордана Винчиќ, академски сликар  од Скопје. На изложбата  на која на Винчиќ првпат и е во Велес се претставува со 30- тина дела. Таа појасни  дека централен лик во нејзините дела е жената. Женските муабети како посебно мистични секогаш биле внимание посебно на

„Раѓањето на битието“ изложба од Александар Јанев пред прилепчани

„Раѓањето на битието“ изложба од Александар Јанев пред прилепчани

„Раѓање на битието“ е тематската изложба на скулптури од Александар Јанев, која ќе биде отворена вечерва од 19.00 часот во ликовната галерија на ЦК „Марко Цепенков“. На првото претставување пред прилепската јавност уметникот изложува над десетина дела преку кои дава одговор на прашањето „Што е живо битие?“. -Авторот на ова прашање одговара на свој

Во Велес отворена изложба на академскиот сликар Гордана Винчиќ

Во Велес отворена изложба на академскиот сликар Гордана Винчиќ

Во  Ликовен салон во Велес, синоќа беше отворена изложба  на слики „Женски муабети”  од   Гордана Винчиќ, академски сликар  од Скопје. На изложбата  на која на Винчиќ првпат и е во Велес се претставува со 30- тина дела. Таа појасни  дека централен лик во нејзините дела е жената. Женските муабети како посебно мистични секогаш биле внимание посебно на

Во Велес отворена изложба на академскиот сликар Гордана Винчиќ

Во Велес отворена изложба на академскиот сликар Гордана Винчиќ

Во Ликовен салон во Велес, синоќа беше отворена изложба на слики „Женски муабети“ од Гордана Винчиќ, академски сликар од Скопје. На изложбата на која на Винчиќ првпат и е во Велес се претставува со 30- тина дела. Велес, 17 мај 2019 (МИА) – Во  Ликовен салон во Велес, синоќа беше отворена изложба  на слики „Женски муабети“  од   Гордана Винчиќ,

Изложбата ”Женски муабети” на уметничката Гордана Винчиќ дел од ”Европска ноќ на музеите”

Изложбата ”Женски муабети” на уметничката Гордана Винчиќ дел од ”Европска ноќ на музеите”

Како дел од програмата за обележување на манифестациите за меѓународниот ден на музеите, ”Европска ноќ на музеите”, македонската уметничка Гордана Винчиќ по втор пат годинава ја изложи ”Женски муабети” на 16 Мај во Ликовниот салон на ЛУ Народен музеј Велес. ”Велес од секогаш ми бил еден од најмистичмите градови во Македонија. Како ќерка на археолог

Изложбата „Женски муабети“ на Гордана Винчиќ во Велес

Изложбата „Женски муабети“ на Гордана Винчиќ во Велес

Изложба на слики „Женски муабети“ на академската сликарка Гордана Винчиќ ќе биде отворена вечерва, во 19 часот, во Ликовниот салон во Велес. Нејзините дела се наративни и носат длабока мистичност, носталгичност и надреална симболика. Авторката преку своите дела ги спојува уметноста и личниот развој, а главниот поттик ѝ е фасцинираноста од потсвесното