притисни ентер »

Иран се закани дека може да ги потопи американските бродови во Персискиот Залив
Иран се закани дека може да ги потопи американските бродови во Персискиот Залив

Иран се закани дека може да ги потопи американските бродови во Персискиот Залив

Иран објави дека со леснотија може да ги гаѓа американските воени бродови распоредени во Персискиот Залив, на тој начин продолжувајќи ја размената на остри закани на релација Техеран-Вашингтон. Тензиите меѓу двете земји се зголемија кога Иран минатата недела најави дека ќе почне процес на повлекување од клучните делови на нуклеарниот договор од 2015

Иран се закани дека со леснотија може да ги потопи американските бродови во Персискиот залив

Иран се закани дека со леснотија може да ги потопи американските бродови во Персискиот залив

Иран објави дека со леснотија може да ги гаѓа американските воени бродови распоредени во Персискиот Залив, на тој начин продолжувајќи ја размената на остри закани на релација Техеран и Вашингтон. Тензиите меѓу двете земји се зголемија откако Иран минатата недела најави дека ќе започне процес на повлекување од клучните делови на нуклеарниот договор

Иран се закани дека со леснотија може да ги потопи американските бродови во Персискиот Залив

Иран се закани дека со леснотија може да ги потопи американските бродови во Персискиот Залив

Иран објави дека со леснотија може да ги гаѓа американските воени бродови распоредени во Персискиот Залив на тој начин продолжувајќи ја размената на остри закани на релација Техеран-Вашингтон. Тензиите меѓу двете земји се зголемија кога Иран минатата недела најави дека ќе почне процес на повлекување од клучните делови на нуклеарниот договор од 2015

Иран се закани : Лесно можеме да ги уништиме американските бродови во Персискиот залив

Иран се закани : Лесно можеме да ги уништиме американските бродови во Персискиот залив

Напнатоста меѓу двете земји се зголеми откако Иран минатата недела објави дека ќе почне да се повлекува од најбитните точки на договорот за денуклеаризација , постигнат во 2015. САД минатата година се повлекоа од овој договор , постигнат и со Франција и Германија. ,,Дури и нашите ракети од мал дострел може лесно да ги достигнат бродовите во Персискиот

Иран се закани дека со леснотија може да ги потопи американските бродови во Персискиот Залив

Иран се закани дека со леснотија може да ги потопи американските бродови во Персискиот Залив

Иран објави дека со леснотија може да ги гаѓа американските воени бродови распоредени во Персискиот Залив на тој начин продолжувајќи ја размената на остри закани на релација Техеран-Вашингтон. Тензиите меѓу двете земји се зголемија кога Иран минатата недела најави дека ќе почне процес на повлекување од клучните делови на нуклеарниот договор од 2015

Иранска револуционерна гарда: Нашите ракети можат да погодат американски бродови

Иранска револуционерна гарда: Нашите ракети можат да погодат американски бродови

Заменикот командант на иранската Револуционерна гарда, Мохамед Салех Џокар тврди дека иранските ракети со краток дострел можат да дојдат до американските воени бродови во Заливот. Иран ги обвини САД за „психолошка војна“, а врховниот водач, ајатолахот Али Хамнеи изјави дека Техеран нема да преговара за нов договор откако Вашингтон се повлече од иранскиот

Иранска револуционерна гарда: Нашите ракети можат да погодат американски бродови

Иранска револуционерна гарда: Нашите ракети можат да погодат американски бродови

Заменикот командант на иранската Револуционерна гарда Мохамед Салех Јокар тврди дека иранските ракети со краток дострел можат да дојдат до американските воени бродови во Заливот. Иран ги обвини САД за „психолошка војна“, а врховниот водач, ајатолахот Али Хамнеи изјави дека Техеран нема да преговара за нов договор откако Вашингтон се повлече од иранскиот

Иран: Нашите ракети можат да погодат американски бродови

Иран: Нашите ракети можат да погодат американски бродови

Иран ги обвини САД за „психолошка војна", а врховниот водач, ајатолахот Али Хамнеи изјави дека Техеран нема да преговара за нов договор. Заменикот командант на иранската Револуционерна гарда Мохамед Салех Јокар тврди дека иранските ракети со краток дострел можат да дојдат до американските воени бродови во Заливот. Иран ги обвини САД за „психолошка

Иран се закани дека ќе ги потопи американските бродови

Иран се закани дека ќе ги потопи американските бродови

Иран објави дека со леснотија може да ги гаѓа американските воени бродови распоредени во Персискиот Залив на тој начин продолжувајќи ја размената на остри закани на релација Техеран-Вашингтон. Тензиите меѓу двете земји се зголемија кога Иран минатата недела најави дека ќе почне процес на повлекување од клучните делови на нуклеарниот договор од 2015

Иранска револуционерна гарда: Нашите ракети можат да погодат американски бродови

Иранска револуционерна гарда: Нашите ракети можат да погодат американски бродови

Заменикот командант на иранската Револуционерна гарда Мохамед Салех Јокар тврди дека иранските ракети со краток дострел можат да дојдат до американските воени бродови во Заливот. Иран ги обвини САД за „психолошка војна”, а врховниот водач, ајатолахот Али Хамнеи изјави дека Техеран нема да преговара за нов договор откако Вашингтон се повлече од иранскиот