притисни ентер »

Вистина или мит: Убавите жени потешко успеваат
Вистина или мит: Убавите жени потешко успеваат

Вистина или мит: Убавите жени потешко успеваат

Според статистиката, жените кои бараат лидерска позиција или позиција каде е потребен висок коефициент на интелигенција, се дискриминирани. Дали е ова вистина или мит? Најчесто изборот во овој случај оди во прилог на маж или кандидатка која е помалку атрактивна. Ова се резултатите на истражувањето кое е направено на Универзитетот во Колорадо. Во очите

Зошто некои жени имаат повеќе додворувачи, а некои помалку? Науката нуди неколку одговори на оваа прашање

Зошто некои жени имаат повеќе додворувачи, а некои помалку? Науката нуди неколку одговори на оваа прашање

Научниците веќе долго време истражуваат и размислуваат за критериумите на привлечноста. Зошто некои жени имаат многу додворувачи, а некои ги поминуваат ноќите сами? На оваа тема, можете да се расправате засекогаш. Сепак, постојат работи кои ги разликуваат некои жени од толпата и гиправат минувачите да се свртат по нив. Ние не можевме да се воздржиме