притисни ентер »

Дали граѓаните плаќаат скапи патарини?
Дали граѓаните плаќаат скапи патарини?

Дали граѓаните плаќаат скапи патарини?

Embedded video for Дали граѓаните плаќаат скапи патарини? Во Македонија има најефтини патарини тврди надлежниот министер и порача дека за побезбедно патување, мора да се плати. По најавта  дека ќе се градат две нови патарини на  автопатот. Скопје – Штип кои ќе чинат 50 и 70 денари, Бочварски им порача на граѓаните ако не можат да платат да возат по

Бочварски: Граѓаните ако не сакаат да плаќаат патарина на новиот автопат, нека патуваат преку Велес

Бочварски: Граѓаните ако не сакаат да плаќаат патарина на новиот автопат, нека патуваат преку Велес

По мноштвото реакции во јавноста за високата цена на патарините кои веќе од идниот месец ќе почнат да се градат на автопатот Скопје-Штип, министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, денеска посочи дека граѓаните секогаш имаат и друга можност да ги избегнат патарините – да патуваат преку Велес или по останатите регионални патишта. – Се работи

Бочварски: Не може автопат без патарини и без алтернативен пат

Бочварски: Не може автопат без патарини и без алтернативен пат

На денешната прес конференција на која министерот за транспорт и врски, Благојчо Бочварски најави изграба на капитален проект со 200 социјални станови, беше запрашан за цената на патарините на автопатот Скопје – Штип. Министерот потенцираше дека државата има релативно ниски цени на патарините, а за да имаме квалитетна патна инфраструктура, патиштата

18 месеци од Скопје до Штип се вози по автопат без денар патарина, цената се утврдува според километар

18 месеци од Скопје до Штип се вози по автопат без денар патарина, цената се утврдува според километар

Автопатот Скопје – Штип беше отворен пред година и половина, во јуни 2019-та, од тогаш до јануари годинава десетици илјади возила поминале по новиот асфалт, но не платиле ниту денар патарина. Речиси и да не постои пример кај нас и надвор толку долг период државата да ги остави возачите да користат нов пат, да стигнуваат побрзо од една до друга дестинација,

Бочварски: 18 месеци од Скопје до Штип се вози по автопат без денар патарина

Бочварски: 18 месеци од Скопје до Штип се вози по автопат без денар патарина

Автопатот Скопје – Штип беше отворен пред година и половина, во јуни 2019-та, од тогаш до јануари годинава десетици илјади возила поминале по новиот асфалт, но не платиле ниту денар патарина. Речиси и да не постои пример кај нас и надвор толку долг период државата да ги остави возачите да користат нов пат, да стигнуваат побрзо од една до друга дестинација,

Бочварски: Ако ви се скапи патарините, патувајте до Штип преку Велес или локалните патишта

Бочварски: Ако ви се скапи патарините, патувајте до Штип преку Велес или локалните патишта

Министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, на денешната прес конференција им порача на граѓаните да патуваат преку локални патишта или Велес, за патот накај Штип, доколку им е скапо да плаќаат патарини на новиот автопат, Миладиновци-Штип. Како што најави тој, следниот месец ќе започне изградбата на двете патарини. Едната кај Преиод, а другата

Бочварски: Цените на патарините се релативно ниски и се одредуваат според километар

Бочварски: Цените на патарините се релативно ниски и се одредуваат според километар

„Цената на патарините законски изнесува 2,57 денари по километар, без разлика дали се работи за еден или друг автопат, цената на патарините се исти, дали кон Гевгелија, Велес или Куманово. Автопатиштата се начин за побрзо и побезбедно движење на граѓаните и за нивно одржување потребно е за тоа да се плати. Граѓаните имаат и втора можност да патуваат

Бочварски: Не може автопат без патарини и без алтернативен пат

Бочварски: Не може автопат без патарини и без алтернативен пат

На денешната прес конференција на која министерот за транспорт и врски, Благојчо Бочварски најави изграба на капитален проект со 200 социјални станови, беше запрашан за цената на патарините на автопатот Скопје – Штип. Министерот потенцираше дека државата има релативно ниски цени на патарините, а за да имаме квалитетна патна инфраструктура, патиштата

Бочварски ја реши дилемата со патарините: Секој одлучува дали ќе вози по автопат или по пат без патарина

Бочварски ја реши дилемата со патарините: Секој одлучува дали ќе вози по автопат или по пат без патарина

Секој граѓанин одлучува дали ќе патува по автопат каде што се плаќа патарина или преку регионален пат каде нема патарини. Граѓаните од источниот регион имаат можност да патуваат преку Велес, преку друг тарифник за наплата на патарини или преку регионални патишта каде нема патарини, изјави денеска Благој Бочварски, министер за транспорт и врски. Вака