притисни ентер »

Германија би можела да го екстрадира Пучдемон, но не поради бунт

Германија би можела да го екстрадира Пучдемон, но не поради бунт

Германија би можела да го екстрадира Пучдемон, но не поради бунт Германскиот суд денеска одлучи дека поранешниот каталонски лидер Карлес Пучдемо може да и биде предаден на Шпанија за да се соочи со обвинувањата. Пучдемон се терети за финансиски малверзации, но и за бунт. Меѓутоа, германскиот суд смета дека поради второто дело тој не може да биде предаден

Германскиот суд дозволи екстрадиција на Пуџдемон во Шпанија

Германскиот суд дозволи екстрадиција на Пуџдемон во Шпанија

Шпанското обвинителство го товари Пуџдемон за бунт, поттикнување бунт и за злупотреба на државни средства во врска со организацијата на референдумот за независност на Каталонија лани во октомври, кој Уставниот суд на Шпанија го прогласи за неуставен и противзаконски. „Судот утрово реши дека барањето за екстрадиција по обвинението за залоупотреба на

Германија наскоро ќе ѝ го испорача Пучдемон на Шпанија

Германија наскоро ќе ѝ го испорача Пучдемон на Шпанија

Налогот за екстрадиција на Карлес Пучдемон, поранешниот претседател на шпанскиот регион Каталонија, наскоро ќе биде одобрен од државниот правобранител на федералната германска провинција Шлезвиг-Холштајн, соопшти денеска портпаролот на оваа институција. Судот во северниот германски град Шлезвиг одлучи дека Пучдемон може да биде екстрадиран под обвинение

Германски суд дозволи екстрадиција на Пуџдемон во Шпанија

Германски суд дозволи екстрадиција на Пуџдемон во Шпанија

Суд во германскиот град Шлевизг денеска го прифати барањето за екстрадиција на поранешниот претседател на каталонската регионална Влада, Карлес Пуџдемон во Шпанија, врз основа на шпанското обвинение за злоупотреба на јавни средстава. Шпанското обвинителство го товари Пуџдемон за бунт, поттикнување бунт и за злупотреба на државни средства во врска со

Германски суд дозволи екстрадиција на Пуџдемон во Шпанија

Германски суд дозволи екстрадиција на Пуџдемон во Шпанија

Суд во германскиот град Шлевизг денеска го прифати барањето за екстрадиција на поранешниот претседател на каталонската регионална Влада, Карлес Пуџдемон во Шпанија, врз основа на шпанското обвинение за злоупотреба на јавни средстава. Шпанското обвинителство го товари Пуџдемон за бунт, поттикнување бунт и за злупотреба на државни средства во врска со

Германија набргу ќе ѝ го испорача Пучдемон на Шпанија

Германија набргу ќе ѝ го испорача Пучдемон на Шпанија

Налогот за екстрадиција на Карлес Пучдемон, поранешниот претседател на шпанскиот регион Каталонија, набргу ќе биде одобрен од државниот правобранител на федералната германска провинција Шлезвиг-Холштајн, соопшти денеска портпаролот на оваа институција. Судот во северниот германски град Шлезвиг одлучи дека Пучдемон може да биде екстрадиран под обвинение

Одобрена екстрадиција на Пуџдемон во Шпанија

Одобрена екстрадиција на Пуџдемон во Шпанија

Судот во Шлезвиг, Германија, денеска го прифати барањето за екстрадиција на поранешниот претседател на каталонската регионална Влада, Карлес Пуџдемон во Шпанија, врз основа на шпанското обвинение за злоупотреба на јавни средстава, објави Ројтерс. Според обвинението поднесено од шпанското Обвинителство, Пуџдемон е обвинет за бунт, поттикнување бунт

Германски суд дозволи екстрадиција на Пуџдемон во Шпанија

Германски суд дозволи екстрадиција на Пуџдемон во Шпанија

Пучедемон по референдумот побегна во Белгија, но беше уапсен во Германија на 25 март. Судот во Германија, денеска го прифати барањето за екстрадиција на поранешниот претседател на каталонската регионална Влада, Карлес Пуџдемон во Шпанија, врз основа на шпанското обвинение за злоупотреба на јавни средстава. Според обвинението поднесено од шпанското

Германски суд дозволи екстрадиција на Пуџдемон во Шпанија

Германски суд дозволи екстрадиција на Пуџдемон во Шпанија

Суд во германскиот град Шлевизг денеска го прифати барањето за екстрадиција на поранешниот претседател на каталонската регионална Влада, Карлес Пуџдемон во Шпанија, врз основа на шпанското обвинение за злоупотреба на јавни средстава. Шпанското обвинителство го товари Пуџдемон за бунт, поттикнување бунт и за злупотреба на државни средства во врска со

Германија одобри екстрадиција на Пуџдемон

Германија одобри екстрадиција на Пуџдемон

Судот во Германија, денеска го прифати барањето за екстрадиција на поранешниот претседател на каталонската регионална Влада, Карлес Пуџдемон во Шпанија, врз основа на шпанското обвинение за злоупотреба на јавни средстава, објави Ројтерс. Според обвинението поднесено од шпанското Обвинителство, Пуџдемон е обвинет за бунт, поттикнување бунт и за злупотреба