притисни ентер »

Прволигашките и второлигашките клубови се кренаа против ФФМ
Прволигашките и второлигашките клубови се кренаа против ФФМ

Прволигашките и второлигашките клубови се кренаа против ФФМ

Прволигашките и второлигашките клубови се кренаа против ФФМ Една половина од прволигашките и второлигашките клубови во Македонија се кренаа против Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ) со иницијатива да се смени актуелниот Статут на најмоќната организација, со цел клубовите да добијат поголеми права и да имаат членови во Собранието на ФФМ. Клубовите

Иницијативниот одбор побара од ФФМ да го почитува Законот за спорт

Иницијативниот одбор побара од ФФМ да го почитува Законот за спорт

Иницијативниот одбор составен од клубови од Првата и Втората лига, фудбалери, поранешни репрезентативци од националниот тим, судии, тренери и фудбалски работници, денеска на прес-конференција побара спроведување на Законот за спорт. – Сведоци сме во последно време на негодувања дека Статутот на Фудбалската федерација на Македонија не е во согласност

Клубовите конечно се сврте против ФФМ( федерација на фудбалски мафијаши)

Клубовите конечно се сврте против ФФМ( федерација на фудбалски мафијаши)

Иницијативен одбор составен од клубови од Првата и Втората македонска фудбалска лига, поранешни фудбалски репрезентативци, судии и тренери, одржа прес-конференција на која побара Законот за спорт да се почитува и Собранието на Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ) на кое за претседател беше избран Муамед Сејдини да се прогласи за нелегитимно.

ФФМ повторно на „удар“: Клубовите се кренаа – бараат промени

ФФМ повторно на „удар“: Клубовите се кренаа – бараат промени

ФФМ доби нов претседател, но работите никако да се стабилизираат. Иницијативниот одбор од претставници на клубови, поранешни фудбалери и судии, денеска јавно побара Законот за спорт да биде практикуван и во работата на Фудбалската федерација на Македонија. Како што велат од одборот, Законот за спорт предвидува директно вклучување на фудбалските клубови

Иницијативниот одбор побара од ФФМ да го почитува Законот за спорт

Иницијативниот одбор побара од ФФМ да го почитува Законот за спорт

Иницијативниот одбор составен од клубови од Првата и Втората лига, фудбалери, поранешни репрезентативци од националниот тим, судии, тренери и фудбалски работници, денеска на прес-конференција побара спроведување на Законот за спорт. – Сведоци сме во последно време на негодувања дека Статутот на Фудбалската федерација на Македонија не е во согласност

Иницијатива: Законот за Спорт да важи и за ФФМ

Иницијатива: Законот за Спорт да важи и за ФФМ

Инцијативниот Одбор составен од претставници на клубови, поранешни фудбалери и судии, денеска на прес-конференција јавно побара Законот за Спорт да биде практикуван и во работата на ФФМ, барајќи клубовите да добијат посериозен третман во работата на Собранието на Фудбалската Федерација на Македонија. Иницијативата ја поддржаа следните клубови: Победа,

Иницијативниот одбор побара од ФФМ да го почитува Законот за спорт

Иницијативниот одбор побара од ФФМ да го почитува Законот за спорт

Иницијативниот одбор составен од клубови од Првата и Втората лига, фудбалери, поранешни репрезентативци од националниот тим, судии, тренери и фудбалски работници, денеска на прес-конференција побара спроведување на Законот за спорт. – Сведоци сме во последно време на негодувања дека Статутот на Фудбалската федерација на Македонија не е во согласност

Иницијатива: Усогласување на статутот на ФФМ со законот за Спорт

Иницијатива: Усогласување на статутот на ФФМ со законот за Спорт

Иницијативниот одбор за спас на фудбалот бара усогласување на статутот на ФФМ со законот на спорт. Ова е заклучокот од денешната пресконференција на која иницијативниот одбор го преставуваа: поранешните фубкциониери во ФФМ, Миле Спиркоски и Игор Климпер, поранешниот репрезентативац Бобан Грнчаров и поранешниот фудбалски судија Љубомир Крстевски. Инцијативниот

Поранешни челници на ФФМ бараат почитување на Законот за спорт

Поранешни челници на ФФМ бараат почитување на Законот за спорт

Иницијативниот одбор составен од клубови од Првата и Втората лига, фудбалери, поранешни репрезентативци од националниот тим, судии, тренери и фудбалски работници, денеска на прес-конференција побара спроведување на Законот за спорт. – Сведоци сме во последно време на негодувања дека Статутот на Фудбалската федерација на Македонија не е во согласност