притисни ентер »

Казнети 70 неправилно паркирани скопјани, а 41 поради користење на мобилен при возење
Казнети 70 неправилно паркирани скопјани, а 41 поради користење на мобилен при возење

Казнети 70 неправилно паркирани скопјани, а 41 поради користење на мобилен при возење

Сопатник во тешко моторно возило се здобил со тешки телесни повреди, а двајца се здобиле со лесни телесни повреди во три сообраќајни незгоди од вкупно осум што се случиле изминатото деноноќе на подрачјето на Град Скопје. Во пет сообраќајни незгоди е причинета материјална штета. Според податоците на СВР Скопје, полицијата од сообраќај исклучила 50 возачи

Казнети 70 неправилно паркирани скопјани, а 41 поради мобилен

Казнети 70 неправилно паркирани скопјани, а 41 поради мобилен

Сопатник во тешко моторно возило се здобил со тешки телесни повреди, а двајца се здобиле со лесни телесни повреди во три сообраќајни незгоди од вкупно осум што се случиле изминатото деноноќе на подрачјето на Град Скопје. Во пет сообраќајни незгоди е причинета материјална штета. Според податоците на СВР Скопје, полицијата од сообраќај исклучила 50 возачи

МВР Билтен (ДПЛ)

МВР Билтен (ДПЛ)

На 11 јули во 10.30 часот на улица „Широк сокак” во Битола полициски службеници ги лишиле од слобода И.Р.(37) од Велес и В.Д.(32) од Прилеп поради тоа што биле добиени оперативни сознанија дека присилуваат малолетни лица да вршат продажба на разни предмети во центарот на Битола. По целосно документирање и расчистување на случајот, против нив ќе бидат

Фрчат казни: МВР казнува без милост!

Фрчат казни: МВР казнува без милост!

Во текот на изминатиот ден на подрачјето на Секторот за внатрешни работи Скопје преземени се мерки и активности и констатирано е дека 50 возачи управувале возила со брзина поголема од дозволената. Од сообраќај исклучени се 20 возачи од кои: тројца возачи управувале возило под дејство на алкохол, 13 возачи затоа што управувале возила без да се стекнат

Казнети 50 возачи во Скопје поради брзо возење

Казнети 50 возачи во Скопје поради брзо возење

Вчера во Скопје биле преземени мерки и активности од страна на полицијата, пришто било констатирано дека 50 возачи управувале возила со брзина поголема од дозволената. Од сообраќај исклучени се 20 возачи од кои: тројца возачи управувале возило под дејство на алкохол, 13 возачи затоа што управувале возила без да се стекнат со право за управување на

Возачите повеќе се држат за мобилките отколку за воланот, 41 од нив добиле казна

Возачите повеќе се држат за мобилките отколку за воланот, 41 од нив добиле казна

Дури 41 возач вчера биле сакционирани во Скопје затоа што користеле мобилен телефон при управување моторни возила. За жал возачите повеќе се држат за мобилните отколку за воланот. Инаку, вчера со тешки телесни повреди се здобил сопатник во патничкото возило кое доживеало сообраќајна незгода во градов, наведува скопската полиција. Во полицискиот извештај

Казнети 50 возачи во Скопје поради брзо возење

Казнети 50 возачи во Скопје поради брзо возење

Вчера во Скопје биле преземени мерки и активности од страна на полицијата, пришто било констатирано дека 50 возачи управувале возила со брзина поголема од дозволената. Од сообраќај исклучени се 20 возачи од кои: тројца возачи управувале возило под дејство на алкохол, 13 возачи затоа што управувале возила без да се стекнат со право за управување на

Казнети 50 возачи во Скопје поради брзо возење

Казнети 50 возачи во Скопје поради брзо возење

Вчера во Скопје биле преземени мерки и активности од страна на полицијата, пришто било констатирано дека 50 возачи управувале возила со брзина поголема од дозволената. Од сообраќај исклучени се 20 возачи од кои: тројца возачи управувале возило под дејство на алкохол, 13 возачи затоа што управувале возила без да се стекнат со право за управување на

Во Скопје вчера за користење мобилен телефон казнети 41 возач

Во Скопје вчера за користење мобилен телефон казнети 41 возач

Сопатник во тешко моторно возило се здобил со тешки телесни повреди, а двајца се здобиле со лесни телесни повреди во три сообраќајни незгоди од вкупно осум што се случиле изминатото деноноќе на подрачјето на Град Скопје. Во пет сообраќајни незгоди е причинета материјална штета. Според податоците на СВР Скопје, полицијата од сообраќај исклучила 50 возачи

Казнети 50 возачи во Скопје поради брзо возење

Казнети 50 возачи во Скопје поради брзо возење

Вчера во Скопје биле преземени мерки и активности од страна на полицијата, пришто било констатирано дека 50 возачи управувале возила со брзина поголема од дозволената. Од сообраќај исклучени се 20 возачи од кои: тројца возачи управувале возило под дејство на алкохол, 13 возачи затоа што управувале возила без да се стекнат со право за управување на