притисни ентер »

Држави што во еден момент го исклучиле интернетот
Држави што во еден момент го исклучиле интернетот

Држави што во еден момент го исклучиле интернетот

Безбедносни мерки или борба против слободата на говорот? Ова се само некои од земјите што во еден момент на своите граѓани буквално им го блокирале пристапот до глобалната мрежа. Русија во мај донесе закон според кој ќе развие сопствена паралелна верзија на интернет, а тоа ќе овозможи комуникациско одвојување од остатокот од светот, без забележлив