притисни ентер »

Renault ја продаде компанијата во Јужна Африка
Renault ја продаде компанијата во Јужна Африка

Renault ја продаде компанијата во Јужна Африка

Францускиот прозиводител Renault ја продаде компанијата во Јужна Африка која ја поседуваше со децении. Се работи за Renault South Africa која функционира како главна компанија за увоз и дистрибуција на Renault возилата во Јужна Африка и околнитте земји. Нов сопственик е Motus, домашна компанија која ги откупи преостанатите 40% од акциите на Renault