притисни ентер »

АВCТРAЛИЈА ИМПЛEМEНТИPАШE НОВ CИСТEМ НА КAМEРИ: Дeтeктирaaт вoзaчи кои кoриcтaт мoбилeн тeлeфoн дoдeкa вoзaт

АВCТРAЛИЈА ИМПЛEМEНТИPАШE НОВ CИСТEМ НА КAМEРИ: Дeтeктирaaт вoзaчи кои кoриcтaт мoбилeн тeлeфoн дoдeкa вoзaт

Австралиската влада прва во светот имплементираше систем од камери за автоматско детектирање на возачите кои користат мобилен телефон додека возат. Програмата почна да се имплементира во државата Нов Јужен Велс од 1 декември годинава после шестмесечно тестирање. Во текот на тестирањето биле детектирани повеќе од 100.000 нeсoвecни возачи кои во текот

Специјални камери ќе ловат возачи што користат смартфони

Специјални камери ќе ловат возачи што користат смартфони

Австралиските власти преку воведување на нови специјални камери сќе може да ги ловат возачите кои додека управуваат со моторното возило користат смартфом за повици или допишување со цел да се намали бројот на сообраќајни несреќи предизвикани од невнимание каде често има и фатални последици. „Тоа е систем што ќе ја промени културата“, изјави полицискиот

Австралијанците со мобилен телефон во рака ќе бидат ловени од вештачка интелигенција и камери

Австралијанците со мобилен телефон во рака ќе бидат ловени од вештачка интелигенција и камери

Австралиската држава Нов Јужен Велс, во која се наоѓа и најголемиот град во Австралија, Сиднеј, во неделата ги постави првите светски сообраќајни камери за откривање на мобилни уреди, со надеж дека ќе ги намали сообраќајните незгоди за една третина за две години, соопшти управата за сообраќај. Овие камери за откривање на мобилни телефони ќе работат

Австралија ги постави првите камери во светот за откривање на мобилни уреди

Австралија ги постави првите камери во светот за откривање на мобилни уреди

Австралиската држава Нов Јужен Велс, во која се наоѓа и Сиднеј, во неделата ги постави првите светски сообраќајни камери за откривање на мобилни уреди, со надеж дека ќе ги намали сообраќајните незгоди за една третина за две години, соопшти тамошната управа за сообраќај. Камерите за откривање на мобилни уреди користат вештачка интелигенција за разгледување

Почнаа да работат првите камери што фаќаат возачи што користат телефон зад воланот

Почнаа да работат првите камери што фаќаат возачи што користат телефон зад воланот

Австралиската држава Нов Јужен Велс во неделата ги претстави камерите за детектирање висока дефиниција дизајнирани да ги фатат возачите што користат мобилни телефони зад воланот. Ендру Констанс, министер за патишта на Нов Јужен Велс, рече дека технологијата – прва од ваков вид во светот – ќе таргетира нелегални телефонски повици преку фиксни и мобилни

Почнаа да работат првите камери што фаќаат возачи што користат телефон зад воланот

Почнаа да работат првите камери што фаќаат возачи што користат телефон зад воланот

Австралиската држава Нов Јужен Велс во неделата ги претстави камерите за детектирање висока дефиниција дизајнирани да ги фатат возачите што користат мобилни телефони зад воланот. Ендру Констанс, министер за патишта на Нов Јужен Велс, рече дека технологијата – прва од ваков вид во светот – ќе таргетира нелегални телефонски повици преку фиксни и мобилни

Почнаа да работат првите камери што фаќаат возачи што користат телефон зад воланот

Почнаа да работат првите камери што фаќаат возачи што користат телефон зад воланот

Австралиската држава Нов Јужен Велс во неделата ги претстави камерите за детектирање висока дефиниција дизајнирани да ги фатат возачите што користат мобилни телефони зад воланот. Ендру Констанс, министер за патишта на Нов Јужен Велс, рече дека технологијата – прва од ваков вид во светот – ќе таргетира нелегални телефонски повици преку фиксни и мобилни

Почнаа да работат првите камери кои фаќаат возачи што користат телефон зад воланот

Почнаа да работат првите камери кои фаќаат возачи што користат телефон зад воланот

Австралиската држава Нов Јужен Велс во неделата ги претстави „камерите за детектирање на висока дефиниција“ дизајнирани да ги фатат возачите кои користат мобилни телефони зад воланот. Ендру Констанс, министер за патишта на Нов Јужен Велс, рече дека технологијата – прва од ваков вид во светот – ќе таргетира нелегални телефонски повици преку фиксни и

Почнаа да работат првите камери што фаќаат возачи што користат телефон зад воланот

Почнаа да работат првите камери што фаќаат возачи што користат телефон зад воланот

Австралиската држава Нов Јужен Велс во неделата ги претстави камерите за детектирање висока дефиниција дизајнирани да ги фатат возачите што користат мобилни телефони зад воланот. Ендру Констанс, министер за патишта на Нов Јужен Велс, рече дека технологијата – прва од ваков вид во светот – ќе таргетира нелегални телефонски повици преку фиксни и мобилни