притисни ентер »

Светот во 2019 е најбезбеден во последниве пет години
Светот во 2019 е најбезбеден во последниве пет години

Светот во 2019 е најбезбеден во последниве пет години

Светот денес е најбезбеден во последниве пет години, но останува значително помалку сигурен во споредба со периодот од пред една деценија, се наведува во најновото истражување на австралискиот Институт за економија и мир. Институтот секоја година објавува глобален индекс на мирот, врз основа на кој се рангирани земјите од „најбезбедна“ до „најнебезбедна“

Исланд е најбезбедна земја во светот, Македонија е на 65.место

Исланд е најбезбедна земја во светот, Македонија е на 65.место

Австралија – Светот денес е најбезбеден во последниве пет години, но останува значително помалку сигурен во споредба со периодот од пред една деценија, се наведува во најновото истражување на австралискиот Институт за економија и мир. Институтот секоја година објавува глобален индекс на мирот, врз основа на кој се рангирани земјите од „најбезбедна“

Светот во 2019 е најбезбеден во последниве пет години

Светот во 2019 е најбезбеден во последниве пет години

Светот денес е најбезбеден во последниве пет години, но останува значително помалку сигурен во споредба со периодот од пред една деценија, се наведува во најновото истражување на австралискиот Институт за економија и мир. Институтот секоја година објавува глобален индекс на мирот, врз основа на кој се рангирани земјите од „најбезбедна” до „најнебезбедна”

Македонија во првите 100 најбезбедни земји во светот

Македонија во првите 100 најбезбедни земји во светот

Скопје најпривлечна дестинација за странците Светот денес е најбезбеден во последниве пет години, но останува значително помалку сигурен во споредба со периодот од пред една деценија, се наведува во најновото истражување на австралискиот Институт за економија и мир. Институтот секоја година објавува глобален индекс на мирот, врз основа на кој се рангирани

Иако немаме таков впечаток: Светот во 2019 е најбезбеден во последниве пет години

Иако немаме таков впечаток: Светот во 2019 е најбезбеден во последниве пет години

Светот денес е најбезбеден во последниве пет години, но останува значително помалку сигурен во споредба со периодот од пред една деценија, се наведува во најновото истражување на австралискиот Институт за економија и мир. Институтот секоја година објавува глобален индекс на мирот, врз основа на кој се рангирани земјите од „најбезбедна“ до „најнебезбедна“

Светот во 2019 е најбезбеден во последниве пет години

Светот во 2019 е најбезбеден во последниве пет години

Светот денес е најбезбеден во последниве пет години, но останува значително помалку сигурен во споредба со периодот од пред една деценија, се наведува во најновото истражување на австралискиот Институт за економија и мир. Институтот секоја година објавува глобален индекс на мирот, врз основа на кој се рангирани земјите од „најбезбедна“ до „најнебезбедна“

Светот во 2019 е најбезбеден во последниве пет години

Светот во 2019 е најбезбеден во последниве пет години

Светот денес е најбезбеден во последниве пет години, но останува значително помалку сигурен во споредба со периодот од пред една деценија, се наведува во најновото истражување на австралискиот Институт за економија и мир. Институтот секоја година објавува глобален индекс на мирот, врз основа на кој се рангирани земјите од „најбезбедна“ до „најнебезбедна“

Северна Македонија на 67 место на Глобалниот индекс на мирот

Северна Македонија на 67 место на Глобалниот индекс на мирот

Северна Македонија се најде на 67 место на Глобалниот индекс на мирот од 163 земји, според извештајот на Институтот за економија и мир. Во однос на регионот пред земјава се Бугарија на 28 место, Хрватска на 50 место и Србија на 64 место. Црна Гора е веднаш зад нас, а по неа следи БиХ на 86 позиција и Косово на 95 место. Насилството според извештајот,

Светот во 2019 е најбезбеден во последниве пет години

Светот во 2019 е најбезбеден во последниве пет години

Светот денес е најбезбеден во последниве пет години, но останува значително помалку сигурен во споредба со периодот од пред една деценија, се наведува во најновото истражување на австралискиот Институт за економија и мир. Институтот секоја година објавува глобален индекс на мирот, врз основа на кој се рангирани земјите од „најбезбедна“ до „најнебезбедна“