притисни ентер »

Франкфурт 2019: BMW со различен предлог за мобилност
Франкфурт 2019: BMW со различен предлог за мобилност

Франкфурт 2019: BMW со различен предлог за мобилност

Како пионер на електрична мобилност, BMW Групацијата исто така се подготвува за различните барања за мобилност на иднината и го презентира своето експериментално возило на горивни ќелии BMW i Hydrogen NEXT Од компанијата се сигурни дека во иднина ќе има различни алтернативни форми на погон во исто време, бидејќи не постои единствено решение што ги

Атрактивен „спортист“: премиера за BMW Concept 4 / ФОТО

Атрактивен „спортист“: премиера за BMW Concept 4 / ФОТО

Иако општите пропорции се одлични, со типично моќен став на моделот на баварската марка, „таканаречените „бубрези“ на челото од моделот, се нешто што многумина ќе изненади, а за некој веројатно ќе бидат и „вулгарни“. Во BMW велат дека моделот е инспириран од икони како што се 338 и 3.0 CSi, иако можеби многумина и нема да се сложат со тоа. Предната

ПРЕМИЕРА: Сo Concept 4, BMW ја најавува новата Серија 4

ПРЕМИЕРА: Сo Concept 4, BMW ја најавува новата Серија 4

Баварскиот производител ја најавува новата BMW Серија 4, односно новите М3 и М4 со концептот кој се вика едноставно – Concept 4. Од која страна и да го гледате концептот, неизбежна е новата вертикална маска на ладилникот. Според BMW „вертикалната ориентација на маската на ладилникот совршено одговара во пропорциите на предниот дел на автомобилот и

„BMW“ експериментира со дизајнот

„BMW“ експериментира со дизајнот

Судејќи по концептот, новата Серија 4, вклучувајќи го и М4 моделот, ќе има радикални измени во дизајнот споредено со актуелните модели. Дизајнерите овој пат дошле со нова идеја како да го претстават заштитникот знак на „BMW“, предната маска. Агресивен дизајн на предниот дел, надополнет со ласерски фарови, како и големи отвори за проток на воздух. Надворешните