притисни ентер »

Има ли возач во камионот? Автономен електричен камион самостојно испорачува роба во Шведска
Има ли возач во камионот? Автономен електричен камион самостојно испорачува роба во Шведска

Има ли возач во камионот? Автономен електричен камион самостојно испорачува роба во Шведска

Потсетувајќи на кацигата на војниците од филмоt Star Wars, оваа недела електричен камион без возач започнал секојдневно да испорачува роба во Шведска, а производителот Einride и логистичкиот клиент DB Schenker камионот го опишуваат како прв во светот. Роберт Флак, извршен директор на шведскиот стартап Einride вели дека компанијата е во партнерски разговори

Eлектричен камион без возач доставува роба во Шведска

Eлектричен камион без возач доставува роба во Шведска

Потсетувајќи на кацигата на воините од Star Wars, електричниот камион без возач вчера ја почна секојдневната достава на роба во Шведска, а производителот Einride и логистичкиот клиент DB Schenker го опишаа како прв во светот. Роберт Флек, извршниот директор на шведскиот стартап Einride, изјави дека компанијата е во партнерски разговори со големи доставувачи

Eлектричен камион без возач доставува роба во Шведска

Eлектричен камион без возач доставува роба во Шведска

Потсетувајќи на кацигата на воините од Star Wars, електричниот камион без возач вчера ја почна секојдневната достава на роба во Шведска, а производителот Einride и логистичкиот клиент DB Schenker го опишаа како прв во светот. Роберт Флек, извршниот директор на шведскиот стартап Einride, изјави дека компанијата е во партнерски разговори со големи доставувачи

Eлектричен камион без возач доставува роба во Шведска

Eлектричен камион без возач доставува роба во Шведска

Потсетувајќи на кацигата на воините од Star Wars, електричниот камион без возач вчера ја почна секојдневната достава на роба во Шведска, а производителот Einride и логистичкиот клиент DB Schenker го опишаа како прв во светот. Роберт Флек, извршниот директор на шведскиот стартап Einride, изјави дека компанијата е во партнерски разговори со големи доставувачи

Автономен електричен камион сам доставува роба по Шведска

Автономен електричен камион сам доставува роба по Шведска

Потсетува на кацигата на воин од „Војна на ѕвездите“, но всушност е автономен камион на компанијата Einride и логистичкиот клиент DB Schenker, кој во средата почна со достава на роба по Шведска, а го опишуваат како првиот ваков камион во светот. Роберт Флек, извршниот директор на шведскиот стартап Einride, изјави дека компанијата е во партнерски разговори

Автономен електричен камион сам доставува роба по Шведска

Автономен електричен камион сам доставува роба по Шведска

Потсетува на кацигата на воин од „Војна на ѕвездите“, но всушност е автономен камион на компанијата Einride и  логистичкиот клиент DB Schenker, кој во средата почна со достава на роба по Шведска, а го опишуваат како првиот ваков камион во светот. Роберт Флек, извршниот директор на шведскиот стартап Einride, изјави дека компанијата е во партнерски разговори

T – Pod, самоуправувачки камион на улиците на Шведска

T – Pod, самоуправувачки камион на улиците на Шведска

Шведска тестира камион без возач и без кабина на јавни патишта, којшто сообраќа заедно со останатите возила превезувајќи стока до индустриска зона, пишува CNN . Камионот е дело на шведскиот старт – ап Einride, којшто започна да го тестира истиот на кратка патека во местото Јонкопинг, а тестовите е планирано да траат до 2020 година. Ова е прв пат автономен