притисни ентер »

Крај за фабриката на BMW во Англија
Крај за фабриката на BMW во Англија

Крај за фабриката на BMW во Англија

Излезот на В.Британија од Европската Унија најголемо негативно влијание има врз автомобилската индустрија во оваа земја. Бројни производители веќе најавија затворање и редуцирање на производствените активости во оваа земја. Последен во низата производители е BMW кој објави дека на 31 октомври годинава го прекина производството во својата фабрика во