притисни ентер »

Гетеборг – еден од најзелените, најодржливи и најпосакувани градови за живот
Гетеборг – еден од најзелените, најодржливи и најпосакувани градови за живот

Гетеборг – еден од најзелените, најодржливи и најпосакувани градови за живот

На половина пат меѓу Копенхаген и Осло лежи најголемиот град во Скандинавија кој не е главен град. Гетеборг секогаш бил во сенка на Стокхолм и историски помалку важен град, но тој умно ги искористи изминатите неколку децении за да се промени комплетно. Во 2019, Гетеборг задржа некои од своите индустриски корени, но исто така е подмладен универзитетски

Гетеборг – еден од најзелените, најодржливи и најпосакувани градови за живот

Гетеборг – еден од најзелените, најодржливи и најпосакувани градови за живот

На половина пат меѓу Копенхаген и Осло лежи најголемиот град во Скандинавија кој не е главен град. Гетеборг секогаш бил во сенка на Стокхолм и историски помалку важен град, но тој умно ги искористи изминатите неколку децении за да се промени комплетно. Во 2019, Гетеборг задржа некои од своите индустриски корени, но исто така е подмладен универзитетски