притисни ентер »

Ќе има мерки за затворените угостителски објекти, најави Битиќи
Ќе има мерки за затворените угостителски објекти, најави Битиќи

Ќе има мерки за затворените угостителски објекти, најави Битиќи

Ќе има мерки за затворените угостителски објекти. Вицепремиерот задолжен за економски прашања Фатмир Битиќи најави дека ќе се спроведат нови мерки за економските оператори кои овие две недели ќе бидат затворени поради новите рестрикции против ширењето на коронавирусот. Во моментов разгледуваме неколку модели кои ќе се базираат на покривање на дел од

Битиќи најави нови мерки за помош на угостителите

Битиќи најави нови мерки за помош на угостителите

Скопје, 7 април 2021 (МИА) – Оние економски оператори кои овие две недели ќе бидат затворени ќе бидат опфатени со нови мерки, најави вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи во објава на Фејсбук. – Во моментов разгледуваме неколку модели кои ќе се базираат на покривање на дел од остварените

Битиќи за Алсат: Мерки вредни 200 милиони евра се заглавени во Собранието, претходните економски пакети дадоа добри резултати

Битиќи за Алсат: Мерки вредни 200 милиони евра се заглавени во Собранието, претходните економски пакети дадоа добри резултати

Ние имаме мерки од четвриот и петтиот пакет, кои се заглавени во Собранието, а нивната имплементација значи 200 милиони евра во овој момент, истакна вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи, во емисијата „Економски магазин“ на Алсат телевизија. Тој нагласи дека поради недонесување на овие мерки не може да види нивниот ефект врз стопанството,

Битиќи најави нови мерки за помош на угостителите

Битиќи најави нови мерки за помош на угостителите

Скопје, 7 април 2021 (МИА) – Оние економски оператори кои овие две недели ќе бидат затворени ќе бидат опфатени со нови мерки, најави вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи во објава на Фејсбук. – Во моментов разгледуваме неколку модели кои ќе се базираат на покривање на дел од остварените

Битиќи за Алсат: Државата ќе покрие дел од загубите на угостителите за овие две недели

Битиќи за Алсат: Државата ќе покрие дел од загубите на угостителите за овие две недели

Здравствената состојба е проблематична и треба да се преземат мерки, полициски час од 20 час затворање на угостителски објекти, но им се дава простор за купи носи, рече вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи, во емисијата „Економски магазин“ на Алсат телевизија. Помош за угостителскиот сектор за затворањето за овие две недели ќе има, најави

Битиќи за Алсат: Мерки вредни 200 милиони евра се заглавени во Собранието, претходните економски пакети дадоа добри резултати

Битиќи за Алсат: Мерки вредни 200 милиони евра се заглавени во Собранието, претходните економски пакети дадоа добри резултати

Ние имаме мерки од четвртиот и петтиот пакет, кои се заглавени во Собранието, а нивната имплементација значи 200 милиони евра во овој момент, истакна вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи, во емисијата „Економски магазин“ на Алсат телевизија. Тој нагласи дека поради недонесување на овие мерки не може да види нивниот ефект врз стопанството,

Битиќи за Алсат: Во државата има доволно пари за реализација на сите мерки

Битиќи за Алсат: Во државата има доволно пари за реализација на сите мерки

Одговорно тврдам дека за сите закони, кои што стојат во Собранието, има пари. Мојот апел до пратениците не е да ја префрлам топката кај нив, туку затоа што знам што значи ако денеска стигнат парите кај нашите стопанственици и кај граѓаните, затоа што ние ги имаме парите обезбедено, парите се тука, истакна вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи,

Битиќи за Алсат: Државата ќе им покрие дел од загубите на угостителските објекти за затворањето во овие две недели

Битиќи за Алсат: Државата ќе им покрие дел од загубите на угостителските објекти за затворањето во овие две недели

Здравствената состојба е проблематична и треба да се преземат мерки, полициски час од 20 час затворање на угостителски објекти, но им се дава простор за купи носи, рече вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи, во емисијата „Економски магазин“ на Алсат телевизија. Помош за угостителскиот сектор за затворањето за овие две недели ќе има, најави