притисни ентер »

Расправата за вториот нацрт-амандман на Уставот продолжува утре
Расправата за вториот нацрт-амандман на Уставот продолжува утре

Расправата за вториот нацрт-амандман на Уставот продолжува утре

Комисијата за уставни прашања попладнево расправаше по вториот нацрт-амандман со кој во Преамбулата на Уставот одлуките на АСНОМ се заменуваат со Прогласот од АСНОМ и се додава Охридскиот рамковен договор. Расправата по овој нацрт амандман ќе продолжи утре. Опозицијата обвини дека со овој амандман и измените што се прават во Преамбулата се бришат деветте

Расправата по вториот Нацрт-амандман за уставни измени продолжува утре

Расправата по вториот Нацрт-амандман за уставни измени продолжува утре

Расправата по овој нацрт амандман ќе продолжи утре.Опозицијата обвини дека со овој амандман и измените што се прават во Преамбулата се бришат деветте одлуки на АСНОМ, од кои, како што рече пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ Благица Ласовска,  четири имаат државотворно значење. Заменувањето на одлуките со Прогласот, рече не смее да се прави, бидејќи Прогласот

Заев од комисиската расправа: Ниту се брише АСНОМ ниту се прави нова држава

Заев од комисиската расправа: Ниту се брише АСНОМ ниту се прави нова држава

Ниту се создава нова држава, ниту се брише АСНОМ рече премиерот Зоран Заев на комисиската расправа за уставните амандмани по говорите на пратениците од опозицијата и нивните искажани сомнежи. – АСНОМ и Крушевската Република се во суштината на борбата на државата. Знам дека не е исто да се кажат одлуките на АСНОМ и прогласот на АСНОМ, но треба да знаеме

Расправата по вториот Нацрт-амандман за уставни измени продолжува утре

Расправата по вториот Нацрт-амандман за уставни измени продолжува утре

Комисијата за уставни прашања попладнево расправаше по вториот нацрт-амандман со кој во Преамбулата на Уставот одлуките на АСНОМ се заменуваат со Прогласот од АСНОМ и се додава Охридскиот рамковен договор. Расправата по овој нацрт амандман ќе продолжи утре. Опозицијата обвини дека со овој амандман и измените што се прават во Преамбулата се бришат деветте

Расправата по вториот Нацрт-амандман за уставни измени продолжува утре

Расправата по вториот Нацрт-амандман за уставни измени продолжува утре

Комисијата за уставни прашања попладнево расправаше по вториот нацрт-амандман со кој во Преамбулата на Уставот одлуките на АСНОМ се заменуваат со Прогласот од АСНОМ и се додава Охридскиот рамковен договор. Расправата по овој нацрт амандман ќе продолжи утре. Опозицијата обвини дека со овој амандман и измените што се прават во Преамбулата се бришат деветте

Расправата по вториот Нацрт-амандман за уставни измени продолжува утре

Расправата по вториот Нацрт-амандман за уставни измени продолжува утре

Комисијата за уставни прашања попладнево расправаше по вториот нацрт-амандман со кој во Преамбулата на Уставот одлуките на АСНОМ се заменуваат со Прогласот од АСНОМ и се додава Охридскиот рамковен договор. Расправата по овој нацрт амандман ќе продолжи утре. Опозицијата обвини дека со овој амандман и измените што се прават во Преамбулата се бришат деветте

Ласовска бара да не се бришат одлуките на АСНОМ од преамбулата

Ласовска бара да не се бришат одлуките на АСНОМ од преамбулата

Прогласот на АСНОМ не е конститутивен акт за државата, нема државотворна важност, за разлика од деветте одлуки на АСНОМ кои сега се предлага да се избришат во преамбулата, рече пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ, Благица Ласовска. Со прогласот според неа само се известува за првото заседание на АСНОМ и со тоа се удрени темелите на нова држава, и притоа вели

Расправата за вториот нацрт-амандман за уставни промени, продолжува утре

Расправата за вториот нацрт-амандман за уставни промени, продолжува утре

Комисијата за уставни прашања попладнево расправаше по вториот нацрт-амандман со кој во Преамбулата на Уставот одлуките на АСНОМ се заменуваат со Прогласот од АСНОМ и се додава Охридскиот рамковен договор. Расправата по овој нацрт амандман ќе продолжи утре. Опозицијата обвини дека со овој амандман и измените што се прават во Преамбулата се бришат деветте

Расправата по вториот Нацрт-амандман за уставни измени продолжува утре

Расправата по вториот Нацрт-амандман за уставни измени продолжува утре

Комисијата за уставни прашања попладнево расправаше по вториот нацрт-амандман со кој во Преамбулата на Уставот одлуките на АСНОМ се заменуваат со Прогласот од АСНОМ и се додава Охридскиот рамковен договор. Расправата по овој нацрт амандман ќе продолжи утре. Опозицијата обвини дека со овој амандман и измените што се прават во Преамбулата се бришат деветте

Расправата за вториот Нацрт-амандман за уставни измени продолжува утре

Расправата за вториот Нацрт-амандман за уставни измени продолжува утре

Комисијата за уставни прашања попладнево расправаше за вториот нацрт-амандман со кој во Преамбулата на Уставот одлуките на АСНОМ се заменуваат со Прогласот од АСНОМ и се додава Охридскиот рамковен договор. Расправата по овој нацрт амандман ќе продолжи утре. За повеќе инфо на овој линк: https://1tv.mk/category/makedonija/ Расправата за вториот Нацрт-амандман