притисни ентер »

Груби: ДУИ смета дека ветингот е неопходен
Груби: ДУИ смета дека ветингот е неопходен

Груби: ДУИ смета дека ветингот е неопходен

Нови статутарни промени и програмски документи ќе има во ДУИ по четвртиот конгрес на 21 декември, за кои и денес се разговораше на седница на централното претседателство на партијата што се одржа во седиштето во тетовска Мала Речица. Според замислите на раководството, согласно статутот ќе има нови три партиски тела. Нови статутарни промени и програмски

Груби тврди дека ДУИ не го „толкува“ автентичното толкување

Груби тврди дека ДУИ не го „толкува“ автентичното толкување

Статутарни промени во ДУИ се предвидени на претстојниот Конгрес ДУИ нема став во однос на автентичното толкување на член 11 од Законот за помилување, затоа што во партијата не било разговарано околу тоа прашање, вели Артан Груби од раководството на ДУИ и додава дека места за дебата за прашањето се Собранието и Уставниот суд. – Лично сметам дека е дојдено

Три нови партиски тела предвидени со статутарните промени во ДУИ

Три нови партиски тела предвидени со статутарните промени во ДУИ

Во ДУИ се очекува да има три нови статутарни промени и програмски документи по четвртиот конгрес на 21 декември. За нив денеска се разговораше на седница на централното претседателство на партијата што се одржа во седиштето во тетовска Мала Речица. Според замислите на раководството, согласно статутот ќе има три нови партиски тела. Според Артан Груби,

Груби за автентичното толкување на член 11: Сите кои згрешиле да одговараат

Груби за автентичното толкување на член 11: Сите кои згрешиле да одговараат

За сите кои згрешиле пред законот треба да има одговорност, вели пратеникот од ДУИ Артан Груби, одговарајќи на новинарско прашање  каков е ставот на неговата партија за барањето Собранието да даде автентично толкување на членот 11 од Законот за помилување. „Останува тоа прашање да се дебатира во Собранието како и во Уставен суд. Лично сметам дека е

ДУИ најавува партиски реформи на 4-от конгрес

ДУИ најавува партиски реформи на 4-от конгрес

По 4-от партиски конгрес, закажан за 21 декември, во ДУИ се очекува да има три нови статутарни промени и програмски документи. За нив денеска се разговораше на седница на централното претседателство на партијата што се одржа во седиштето во тетовска Мала Речица. Според замислите на раководството, согласно статутот ќе има три нови партиски тела. Според

Груби: ДУИ како пионер на темата правда и правдина смета дека е неопходен закон за ветинг

Груби: ДУИ како пионер на темата правда и правдина смета дека е неопходен закон за ветинг

Статутарни промени и програмски документи ќе имаат интегративците по четвртиот конгрес на 21 декември, за кои и денес се разговораше и на седница на централното претседателство на ДУИ во седиштето во Мала Речица. Според раководството, согласно статутот ќе има нови три партиски тела. „Станува збор за формирање на Национален совет, партиска изборна комисија

Груби: Треба да има одговорност за сите тие што згрешиле по законот

Груби: Треба да има одговорност за сите тие што згрешиле по законот

Статутарни промени и програмски документи ќе имаат интегративците по четвртиот конгрес на 21 декември, за кои и денес се разговораше и на седница на централното претседателство на ДУИ во седиштето во Мала Речица. Според раководството, согласно статутот ќе има нови три партиски тела. „Станува збор за формирање на Национален совет, партиска изборна комисија

Статутарни промени во ДУИ предвидени на претстојниот Конгрес

Статутарни промени во ДУИ предвидени на претстојниот Конгрес

Нови статутарни промени и програмски документи ќе има во ДУИ по четвртиот конгрес на 21 декември, за кои и денес се разговораше на седница на централното претседателство на партијата што се одржа во седиштето во тетовска Мала Речица. Според замислите на раководството, согласно статутот ќе има нови три партиски тела. – Станува збор за формирање на Национален

Груби: Лично сметам дека е дојдено време политиката што помалку да се меша во судството и обратно

Груби: Лично сметам дека е дојдено време политиката што помалку да се меша во судството и обратно

– Сакаме да се чујат мислења, сите добиени информации од јавната дебата, како што се забелешки од ограноци и експертската јавност да се инкорпорираат во предлог резолуции на 4-тиот конгрес, рече Груби. Нови статутарни промени и програмски документи ќе има во ДУИ по четвртиот конгрес на 21 декември, за кои и денес се разговораше на седница на централното

Статутарни промени во ДУИ предвидени на претстојниот Конгрес

Статутарни промени во ДУИ предвидени на претстојниот Конгрес

Според замислите на раководството, согласно статутот ќе има нови три партиски тела. – Станува збор за формирање на Национален совет, партиска изборна комисија која ќе работи постојани за избор во сите органи на партијата. Предвидено е да има и постојан конгрес кој ќе го претставуваат една третина од членовите делегирани од ограноци кои ќе работат до