притисни ентер »

Lada во Октомври ја зголеми продажбата во Европа!
Lada во Октомври ја зголеми продажбата во Европа!

Lada во Октомври ја зголеми продажбата во Европа!

Продажбата на руски автомобили Lada во ЕУ се зголеми за 2,5 пати на годишно ниво во октомври… Во регионот се регистрирани 111 автомобили, покажуваат податоците на Европската асоцијација на автомобилски производители (ACEA).  Во периодот јануари-октомври 2021 година, продажбата на LADA во ЕУ е намалена за 31,7 отсто во однос на истиот период лани –