притисни ентер »

Американскиот фонд „777 Партнерс“ ја презеде Џенова за 150 милиони евра

Американскиот фонд „777 Партнерс“ ја презеде Џенова за 150 милиони евра

Американскиот инвестициски фонд „777 Партнерс“ го купи најстариот италијански фудбалски клуб Џенова за 150 милиони евра, објавија италијанските медиуми. Италијанските медиуми објавија дека Американците и претседателот на Џенова, Енрико Прециози постигнале договор, а официјалното соопштение од клубот се очекува во наредните часови, пренесе Хина. „777

Американци го купија најстариот италијански фудбалски клуб

Американци го купија најстариот италијански фудбалски клуб

Најстариот италијански фудбалски клуб Џенова, во чии редови настапува македонската фудбалска легенда Горан Пандев, премина во рацете на американскиот инвестициски фонд „777 Partners“ за сума 150 милиони евра. Италијанските медиуми објавија денеска дека американската компанија и претседателот на Џенова Енрико Презиоси постигнале договор и многу скоро

Пандев има нови американски газди – Прециози ја продаде Џенова

Пандев има нови американски газди – Прециози ја продаде Џенова

Според повеќе италијански медиуми, американската инвестициска компанија „777 Партнерс“ формално ги купиле мнозинството акции во италијанскиот прволигаш Џенова за 150 милиони евра. Претседателот на Џенова, Енрико Прециози подолго време преговараше за продажба на клубот на американската компанија од Мајами, која исто така е малцински сопственик во шпанскиот

Пандев има нови американски газди – Прециози ја продаде Џенова

Пандев има нови американски газди – Прециози ја продаде Џенова

Според повеќе италијански медиуми, американската инвестициска компанија „777 Партнерс“ формално ги купиле мнозинството акции во италијанскиот прволигаш Џенова за 150 милиони евра. Претседателот на Џенова, Енрико Прециози подолго време преговараше за продажба на клубот на американската компанија од Мајами, која исто така е малцински сопственик во шпанскиот

Американци го купија најстариот италијански фудбалски клуб

Американци го купија најстариот италијански фудбалски клуб

Најстариот италијански фудбалски клуб Џенова, во чии редови настапува македонската фудбалска легенда Горан Пандев, премина во рацете на американскиот инвестициски фонд „777 Partners“ за сума 150 милиони евра. Италијанските медиуми објавија денеска дека американската компанија и претседателот на Џенова Енрико Презиоси постигнале договор и многу скоро

Пандев има нови американски газди – Прециози ја продаде Џенова

Пандев има нови американски газди – Прециози ја продаде Џенова

Според повеќе италијански медиуми, американската инвестициска компанија „777 партнерс“ формално ги купила мнозинството акции во италијанскиот прволигаш Џенова за 150 милиони евра. Претседателот на Џенова, Енрико Прециози, подолго време преговараше за продажба на клубот на американската компанија од Мајами, која исто така е малцински сопственик во шпанскиот

Американци го купија најстариот италијански фудбалски клуб

Американци го купија најстариот италијански фудбалски клуб

Најстариот италијански фудбалски клуб Џенова, во чии редови настапува македонската фудбалска легенда Горан Пандев, премина во рацете на американскиот инвестициски фонд „777 Partners“ за сума 150 милиони евра. Италијанските медиуми објавија денеска дека американската компанија и претседателот на Џенова Енрико Презиоси постигнале договор и многу скоро

Пандев има нови газди, Американци го купија најстариот италијански фудбалски клуб

Пандев има нови газди, Американци го купија најстариот италијански фудбалски клуб

Најстариот италијански фудбалски клуб Џенова, во чии редови настапува македонската фудбалска легенда Горан Пандев, премина во рацете на американскиот инвестициски фонд „777 Partners” за сума 150 милиони евра. Италијанските медиуми објавија денеска дека американската компанија и претседателот на Џенова Енрико Презиоси постигнале договор и многу скоро

„ЏЕНОВА“ КУПЕНА ОД АМЕРИКАНЦИ „777 Partners“ е нов сопственик на најстариот италијански фудбалски клуб

„ЏЕНОВА“ КУПЕНА ОД АМЕРИКАНЦИ „777 Partners“ е нов сопственик на најстариот италијански фудбалски клуб

Најстариот италијански фудбалски клуб Џенова, во чии редови настапува македонската фудбалска легенда Горан Пандев, премина во рацете на американскиот инвестициски фонд „777 Partners“ за сума 150 милиони евра. Италијанските медиуми објавија денеска дека американската компанија и претседателот на Џенова Енрико Презиоси постигнале договор и многу скоро