притисни ентер »

Глигоров: Одлучна акција на институциите за загадувањето
Глигоров: Одлучна акција на институциите за загадувањето

Глигоров: Одлучна акција на институциите за загадувањето

Претседателот Пендаровски да го свика Советот за безбедност и да прогласи вонредна состојба заради енормното загадување кое го спречува опстанокот на повеќе од пола од жителите во Македонија. Да се вклучат во ангажман војската, полицијата и сето тоа да се координира со кризен штаб на чие чело ќе биде Претседателот. Оперативниот план да содржи поставување