притисни ентер »

Google Stadia во следните недели доаѓа на iPhone
Google Stadia во следните недели доаѓа на iPhone

Google Stadia во следните недели доаѓа на iPhone

Google објави дека стриминг платформата Stadia наскоро ќе почне да работи на iPhone телефоните. Од компанијата потврдија дека тоа ќе се случи во следните недели. Досега Stadiа беше ограничена на Android телефоните, компјутери и телевизори, а со оглед на стриктните правила на Apple продавницата, досега не можеше да почне со работа на смартфоните на

Google Stadia во следните недели доаѓа на iPhone

Google Stadia во следните недели доаѓа на iPhone

Google објави дека стриминг платформата Stadia наскоро ќе почне да работи на iPhone телефоните. Од компанијата потврдија дека тоа ќе се случи во следните недели. Досега Stadiа беше ограничена на Android телефоните, компјутери и телевизори, а со оглед на стриктните правила на Apple продавницата, досега не можеше да почне со работа на смартфоните на

Google со трик ќе го заобиколи Apple за Stadia да биде достапна за iPhone

Google со трик ќе го заобиколи Apple за Stadia да биде достапна за iPhone

Google најде елегатен трик за да ги заобиколи правилата на App Store кои поставуваат многу ограничувања за надворешни гејминг компании и сервиси, па така стриминг платформата за видео и мобилни игри Stadia сепак, ќе биде достапна за корисниците на iPhone или други iOS уреди. Наместо да биде лансирана како посебна мобилна аликација, Google ќе ја лансира