притисни ентер »

СЗО ja запре постапката за итно одобрување на „спутник В“
СЗО ja запре постапката за итно одобрување на „спутник В“

СЗО ja запре постапката за итно одобрување на „спутник В“

Светската здравствена организација (СЗО) објави дека е прекината постапката за итно одобрување на руската вакцина „спутник В“ бидејќи недостасува одредена количина на податоци и усогласување на законските процедури. СЗО изрази надеж дека постојните недостатоци наскоро ќе бидат отстранети. „Речиси секој ден работиме со руското Министерство за здравство

СЗО ja запре постапката за итно одобрување на „Спутник В“

СЗО ja запре постапката за итно одобрување на „Спутник В“

Светската здравствена организација (СЗО) објави дека е прекината постапката за итно одобрување на руската вакцина „Спутник В“ бидејќи недостасува одредена количина на податоци и усогласување на законските процедури. СЗО изрази надеж дека постојните недостатоци наскоро ќе бидат отстранети. „Речиси секој ден работиме со руското Министерство за здравство

СЗО ја запре постапката за итно одбрување на Спутник В

СЗО ја запре постапката за итно одбрување на Спутник В

Запрена е постапката за итно одобрување за употреба на руската вакцина Спутник В, соопшти денеска Светската здравствена организација. Постапката е запрена бидејќи недостасуваат одреден број податоци и усогласеност на правните процедури. – Речиси секојдневно работиме со руското Министерство за здравство на решавање на преостанатите прашања кои треба

СЗО ja запре постапката за итно одобрување на „Спутник В“

СЗО ja запре постапката за итно одобрување на „Спутник В“

Светската здравствена организација (СЗО) објави дека е прекината постапката за итно одобрување на руската вакцина „Спутник В“ бидејќи недостасува одредена количина на податоци и усогласување на законските процедури. СЗО изрази надеж дека постојните недостатоци наскоро ќе бидат отстранети. „Речиси секој ден работиме со руското Министерство за здравство

СЗО ја запре постапката за итно одбрување на Спутник В

СЗО ја запре постапката за итно одбрување на Спутник В

Запрена е постапката за итно одобрување за употреба на руската вакцина Спутник В, соопшти денеска Светската здравствена организација. Постапката е запрена бидејќи недостасуваат одреден број податоци и усогласеност на правните процедури. – Речиси секојдневно работиме со руското Министерство за здравство на решавање на преостанатите прашања кои треба

СЗО ја запре постапката за итно одбрување на Спутник В

СЗО ја запре постапката за итно одбрување на Спутник В

Запрена е постапката за итно одобрување за употреба на руската вакцина Спутник В, соопшти денеска Светската здравствена организација. Постапката е запрена бидејќи недостасуваат одреден број податоци и усогласеност на правните процедури. – Речиси секојдневно работиме со руското Министерство за здравство на решавање на преостанатите прашања кои треба

СЗО: Постапката за одобрување на Спутник V е на чекање

СЗО: Постапката за одобрување на Спутник V е на чекање

Сепак, телото на ОН се надева дека ова „ќе се реши многу скоро“ ".. „Речиси секој ден работиме со руското Министерство за здравство за преостанатите прашања што треба да ги реши рускиот фонд за директни инвестиции“, рече Маријангела Симао, помошник -шеф на СЗО за пристап до лекови и здравствени производи. Симао рече дека штом ќе се постигне договор,

СЗО: Запрена е постапката за итно одобрување за употреба на руската вакцина Спутник В

СЗО: Запрена е постапката за итно одобрување за употреба на руската вакцина Спутник В

Запрена е постапката за итно одобрување за употреба на руската вакцина Спутник В, соопшти денеска Светската здравствена организација. Постапката е запрена бидејќи недостасуваат одреден број податоци и усогласеност на правните процедури. – Речиси секојдневно работиме со руското Министерство за здравство на решавање на преостанатите прашања кои треба