притисни ентер »

Ермис Лафазановски со „ Туја“ македонски конкурент за „ Балканика“
Ермис Лафазановски со „ Туја“ македонски конкурент за „ Балканика“

Ермис Лафазановски со „ Туја“ македонски конкурент за „ Балканика“

Ермис Лафазановски со „ Туја“ македонски конкурент за „ Балканика“ Писателот Ермис Лафазановски , со книгата „ Туја“, е наш национален претставник за меѓународната книжевна награда  „Балканика “ .На конкурсот, што традиционално го објавува издавачката куќа „Магор“, пристигнале уште други 6 книги:  „Апокалипса.мк “, од Бранко Прља, „Океан од слики “,

„Туја“ на Ермис Лафазановски национален претставник за меѓународната книжевна награда „Балканика“

„Туја“ на Ермис Лафазановски национален претставник за меѓународната книжевна награда „Балканика“

Книгата „Туја“ од реномираниот македонски писател Ермис Лафазановски ќе биде националниот претставник за меѓународната книжевна награда „Балканика 2018“. На конкурсот, до организаторот, издавачката куќа „Магор“, пристигнаа уште шест книги: „Апокалипса.мк“ на Бранко Прља, „Океан од слики (раскази и каприча)“ на Томислав Османли, „Земја на бегалците“

Ермис Лафазановски македонски кандидат за „Балканика 2018“

Ермис Лафазановски македонски кандидат за „Балканика 2018“

Книгата „Туја“ од реномираниот македонски писател Ермис Лафазановски ќе биде националниот претставник за меѓународната книжевна награда  „Балканика 2018“. На конкурсот, до организаторот, издавачката куќа „Магор“, пристигнаа уште шест книги:  „Апокалипса.мк“ на Бранко Прља, „Океан од слики (раскази и каприча)“ на Томислав Османли, „Земја на бегалците“

„Туја“ на Ермис Лафазановски национален претставник за меѓународната книжевна награда „Балканика“

„Туја“ на Ермис Лафазановски национален претставник за меѓународната книжевна награда „Балканика“

Книгата „Туја" од реномираниот македонски писател Ермис Лафазановски ќе биде националниот претставник за меѓународната книжевна награда „Балканика 2018". На конкурсот, до организаторот, издавачката куќа „Магор“, пристигнаа уште шест книги:  „Апокалипса.мк“ на Бранко Прља, „Океан од слики (раскази и каприча)“ на Томислав Османли, „Земја на бегалците“

„Туја“ на Ермис Лафазановски национален претставник за меѓународната книжевна награда „Балканика“

„Туја“ на Ермис Лафазановски национален претставник за меѓународната книжевна награда „Балканика“

Книгата „Туја“ од реномираниот македонски писател Ермис Лафазановски ќе биде националниот претставник за меѓународната книжевна награда  „Балканика 2018“. На конкурсот, до организаторот, издавачката куќа „Магор“, пристигнаа уште шест книги:  „Апокалипса.мк“ на Бранко Прља, „Океан од слики (раскази и каприча)“ на Томислав Османли, „Земја на бегалците“

„Туја“ на Ермис Лафазановски национален претставник за меѓународната книжевна награда „Балканика“

„Туја“ на Ермис Лафазановски национален претставник за меѓународната книжевна награда „Балканика“

Книгата „Туја“ од реномираниот македонски писател Ермис Лафазановски ќе биде националниот претставник за меѓународната книжевна награда „Балканика 2018“. На конкурсот, до организаторот, издавачката куќа „Магор“, пристигнаа уште шест книги: „Апокалипса.мк“ на Бранко Прља, „Океан од слики (раскази и каприча)“ на Томислав Османли, „Земја на бегалците“

„Туја“ на Ермис Лафазановски национален претставник за меѓународната книжевна награда „Балканика“

„Туја“ на Ермис Лафазановски национален претставник за меѓународната книжевна награда „Балканика“

Книгата „Туја“ од реномираниот македонски писател Ермис Лафазановски ќе биде националниот претставник за меѓународната книжевна награда  „Балканика 2018“. На конкурсот, до организаторот, издавачката куќа „Магор“, пристигнаа уште шест книги:  „Апокалипса.мк“ на Бранко Прља, „Океан од слики (раскази и каприча)“ на Томислав Османли, „Земја на бегалците“

„Туја“ на Ермис Лафазановски е избрана за национален претставник за книжевната награда „Балканика“

„Туја“ на Ермис Лафазановски е избрана за национален претставник за книжевната награда „Балканика“

Збирката раскази „Туја“ од авторот Ермис Лафазановски е избрана за национален претставник за меѓународната книжевна награда „ Балканика 2018 “, соопштија од издавачката куќа „Магор“, на чиј конкурс беа пријавени вкупно седум дела. Меѓу нив се: „Апокалипса.мк“ од Бранко Прља, „Океан од слики (раскази и каприча)“ од Томислав Османли, „Земја на бегалците“

ТУЈА на Ермис Лафазановски е избран за национален претставник во трката за меѓународната книжевна награда Балканика

ТУЈА на Ермис Лафазановски е избран за национален претставник во трката за меѓународната книжевна награда Балканика

На конкурсот за избор на национален претставник за меѓународната награда „Балканика 2018“, оваа година, до организаторот, издавачката куќа „Магор“, пристигнаа следните 7 книги: 1.      Бранко Прља – „Апокалипса.мк“ 2.      Томислав Османли – „Океан од слики (раскази и каприча)“ 3.      Кица Барџиева Колбе – „Земја на бегалците“ 4.      Игор Станојоски

„Туја“ на Ермис Лафазановски национален претставник за меѓународната книжевна награда „Балканика“

„Туја“ на Ермис Лафазановски национален претставник за меѓународната книжевна награда „Балканика“

Книгата „Туја“ од реномираниот македонски писател Ермис Лафазановски ќе биде националниот претставник за меѓународната книжевна награда  „Балканика 2018“. На конкурсот, до организаторот, издавачката куќа „Магор“, пристигнаа уште шест книги:  „Апокалипса.мк“ на Бранко Прља, „Океан од слики (раскази и каприча)“ на Томислав Османли, „Земја на бегалците“