притисни ентер »

Снежна зимска идила на Галичник
Снежна зимска идила на Галичник

Снежна зимска идила на Галичник

Вчерашните врнежи од снег, но и значително поубавото време денеска беа причина за зимско разубавување на голем број локации ширум Македонија. Таков е примерот со околината на Галичник, чија пикторескна и рустикална убавина доби дополнителна романтичност од снежната покривка. Што повеќе да се каже освен вистинска зимска, идилична бајка.

Фото-прошетка низ Охрид – бајковита атмосфера со снежна покривка

Фото-прошетка низ Охрид – бајковита атмосфера со снежна покривка

Новогодишните украси низ улиците и парковите се надополнети со снежна покривка – Охрид заблеска во зимско руво, како од бајките. Падот на температурите донесе и снежни врнежи во повеќето места низ Македонија, а социјалните мрежи се преплавени со фотки од снег. Љубителите на зимскиот период посебно му се израдуваа на снегот, а атмосферата во некои градови