притисни ентер »

Зошто во некои азиски земји луѓето носат маски, а во други не
Зошто во некои азиски земји луѓето носат маски, а во други не

Зошто во некои азиски земји луѓето носат маски, а во други не

Откако коронавирусот започна да се шири, во некои држави и градови како Хонгконг, Сеул или Токио, маските станаа дел од секојдневнието, а оние кои не ги носат доживуваат општествена осуда. Но во многу други земји, како Велика Британија, САД и Сингапур, се уште е прифатливо движењето без маска на лицето, пишува Би-Би-Си. Носењето или избегнувањето на

Заштитна маска е норма во некои земји, но СЗО не препорачува сите да ја носат

Заштитна маска е норма во некои земји, но СЗО не препорачува сите да ја носат

Од појавата на коронавирусот, во некои средини како Кина, Хонгконг и Јапонија масовно се носат заштитни маски, додека во други, како САД, Велика Британија, Сингапур и Австралија, тоа не е случај. Официјалната препорака на Светската здравствена организација (СЗО) е дека маска треба да носат само два типа на луѓе: оние кои се болни и имаат симптоми и

Заштитна маска е норма во некои земји, но СЗО не препорачува сите да ја носат

Заштитна маска е норма во некои земји, но СЗО не препорачува сите да ја носат

Од појавата на коронавирусот, во некои средини како Кина, Хонгконг и Јапонија масовно се носат заштитни маски, додека во други, како САД, Велика Британија, Сингапур и Австралија, тоа не е случај. Официјалната препорака на Светската здравствена организација (СЗО) е дека маска треба да носат само два типа на луѓе: оние кои се болни и имаат симптоми и