притисни ентер »

Сан Марино – најмалку посетена држава во Европа До која не се стигнува лесно
Сан Марино – најмалку посетена држава во Европа До која не се стигнува лесно

Сан Марино – најмалку посетена држава во Европа До која не се стигнува лесно

Иако се наоѓа во самото срце на Европа, Сан Марино важи за најмалку посетена држава на континентот. Според податоците на Светската туристичка организација, Сан Марино лани го посетиле само 84.000 луѓе, што е раст од 8% во споредба со 2017 година, но и 11 пати помалку од бројката на туристи во Фиренца само во првите три месеци од 2019. До Сан Марино