притисни ентер »

Битиќи: Субвенционираме 80 отсто од цената на струјата за граѓаните, посветени сме на обезбедување доволно енергенси за зимата

Битиќи: Субвенционираме 80 отсто од цената на струјата за граѓаните, посветени сме на обезбедување доволно енергенси за зимата

Владата предводена од СДСМ е посветена на обезбедување на доволно енергенси за претстојната зима, порача вечерва во емисијата „Вин Вин” потпретседателот на СДСМ, Фатмиr Битиќи. Битиќи порача дека државата со 80 отсто ја субвенционира цената на електричната енергија за сите корисници кои се на регулираниот пазар. „653.000 домаќинства и 70.000 приватни

ЦЕЛАТА СТРУЈА НА РЕГУЛИРАНИОТ ПАЗАР ЌЕ БИДЕ ОД ДОМАШНИ ИЗВОРИ Битиќи вели дека инфлацијата годинава нема да надмине 11 отсто

ЦЕЛАТА СТРУЈА НА РЕГУЛИРАНИОТ ПАЗАР ЌЕ БИДЕ ОД ДОМАШНИ ИЗВОРИ Битиќи вели дека инфлацијата годинава нема да надмине 11 отсто

„По закон, ЕСМ треба да понуди 60 отсто од потребните количини електрична енергија за ЕВН. Ние како Влада донесовме одлука 100 отсто од електричната енергија за потребата на регулираниот пазар да се обезбеди од домашни извори“. Вака изјави вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи во „Вин-вин“ на Телма. Тој додаде дека струја од регулираниот

За субвенционирана цена на регулираниот пазар на струја исплатени 240 милиони евра

За субвенционирана цена на регулираниот пазар на струја исплатени 240 милиони евра

Владата досега за субвенционираната цена на струја на регулираниот пазар исплати 240 милиони евра. Сите домашни капацитети се ставени во фунцкија за поголемо производство. Владата е посветена на обезбедување доволно енергенси за претстојната зима, истакна вицепремиерот Фатмир Битиќи во вечерашното гостување на ТВ Телма. Според него, Владата со соседните

Битиќи: Субвенционираме 80 отсто од цената на струјата за граѓаните

Битиќи: Субвенционираме 80 отсто од цената на струјата за граѓаните

Владата предводена од СДСМ е посветена на обезбедување на доволно енергенси за претстојната зима, порача вечерва во емисијата „Вин Вин“ потпретседателот на СДСМ, Фатмир Битиќи. Битиќи порача дека државата со 80 отсто ја субвенционирлеа цената на електричната енергија за сите корисници кои се на регулираниот пазар. „653.000 домаќинства и 70.000 приватни

Битиќи: Сто отсто од струјата за домаќинствата и фирмите на регулиран пазар ќе биде од домашно производство

Битиќи: Сто отсто од струјата за домаќинствата и фирмите на регулиран пазар ќе биде од домашно производство

„По закон, ЕСМ треба да понуди 60 отсто од потребните количини електрична енергија за ЕВН. Ние како Влада донесовме одлука 100 отсто од електричната енергија за потребата на регулираниот пазар да се обезбеди од домашни извори“ рече вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи во „Вин-вин“ на Телма. Тој додаде дека струја од регулираниот пазар добиваат

Битиќи: Сто отсто од струјата за домаќинствата и фирмите на регулиран пазар ќе биде од домашно производство

Битиќи: Сто отсто од струјата за домаќинствата и фирмите на регулиран пазар ќе биде од домашно производство

Битиќи: Сто отсто од струјата за домаќинствата и фирмите на регулиран пазар ќе биде од домашно производство „По закон, ЕСМ треба да понуди 60 отсто од потребните количини електрична енергија за ЕВН. Ние како Влада донесовме одлука 100 отсто од електричната енергија за потребата на регулираниот пазар да се обезбеди од домашни извори“ рече вицепремиерот

Битиќи: За субвенционирана цена на регулираниот пазар на струја исплатени 240 милиони евра

Битиќи: За субвенционирана цена на регулираниот пазар на струја исплатени 240 милиони евра

ладата досега за субвенционираната цена на струја на регулираниот пазар исплати 240 милиони евра. Сите домашни капацитети се ставени во фунцкија за поголемо производство, истакна вицепремиерот Фатмир Битиќи во вечерашното гостување на ТВ Телма