притисни ентер »

„Северен пол“ на Марија Апчевска кој беше во официјална селекција на Кан, викендов на „Манаки“
„Северен пол“ на Марија Апчевска кој беше во официјална селекција на Кан, викендов на „Манаки“

„Северен пол“ на Марија Апчевска кој беше во официјална селекција на Кан, викендов на „Манаки“

Овој викенд (18. септември, сабота) битолчани и сите љубители на филмската уметност ќе имаат можност да го гледаат во Битола филмот „Северен пол“ на Марија Апчевска во продукција на „Кино око“ – првиот македонски краток филм кој бил во трка за Златна палма на Канскиот фестивал. Проекцијата е во Центарот за култура (Голема сала) во 18:00 ч. Овој маркантен

„Браќа Манаки“ ПОД ОТВОРЕНО НЕБО

„Браќа Манаки“ ПОД ОТВОРЕНО НЕБО

Оваа година, на 16 септември, почнува традиционалниот Интернационален фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, за прв пат организиран во дворот на Завод и музеј Битола, наместо во Центарот за култура. Причините се бегството од затворени простории заради пандемијата. Заради истите причини и бројот на гости ќе биде намален на 250. Во главна конкуренција

„Северен пол“ на Марија Апчевска кој беше во официјална селекција на Кан, викендов на „Манаки“

„Северен пол“ на Марија Апчевска кој беше во официјална селекција на Кан, викендов на „Манаки“

Овој викенд битолчани и сите љубители на филмската уметност ќе имаат можност да го гледаат во Битола филмот „Северен пол“ на Марија Апчевска во продукција на „Кино око“ – првиот македонски краток филм кој бил во трка за Златна палма на Канскиот фестивал. Проекцијата е во Центарот за култура (Голема сала) во 18:00 чaсот. Овој маркантен успех има исклучително

„Браќа Манаки“ ПОД ОТВОРЕНО НЕБО

„Браќа Манаки“ ПОД ОТВОРЕНО НЕБО

Оваа година, на 16 септември, почнува традиционалниот Интернационален фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, за прв пат организиран во дворот на Завод и музеј Битола, наместо во Центарот за култура. Причините се бегството од затворени простории заради пандемијата. Заради истите причини и бројот на гости ќе биде намален на 250. Во главна конкуренција

„Северен пол“ на Марија Апчевска кој беше во официјална селекција на Кан, викендов на „Манаки“

„Северен пол“ на Марија Апчевска кој беше во официјална селекција на Кан, викендов на „Манаки“

Овој викенд битолчани и сите љубители на филмската уметност ќе имаат можност да го гледаат во Битола филмот „Северен пол“ на Марија Апчевска во продукција на „Кино око“ – првиот македонски краток филм кој бил во трка за Златна палма на Канскиот фестивал. Проекцијата е во Центарот за култура (Голема сала) во 18:00 чaсот. Овој маркантен успех има исклучително

Филмот од официјлната селекција во Кан, „Северен пол“ на Марија Апчевска , викендов на ИФФК „Браќа Манаки“

Филмот од официјлната селекција во Кан, „Северен пол“ на Марија Апчевска , викендов на ИФФК „Браќа Манаки“

Филмот „Северен пол“ на Марија Апчевска во продукција на „Кино око“ – првиот македонски краток филм кој бил во трка за Златна палма на Канскиот фестивал, во сабота на 18. септември, ќе биде прикажан во Центарот за култура во 18.00 часот во рамките на престојниот Интернеционален фестивал за филмска камера „Браќа Манаки“ во Битола. Филмот е сниман на

„Северен пол“ на Марија Апчевска кој беше во официјална селекција на Кан, викендов на „Манаки“

„Северен пол“ на Марија Апчевска кој беше во официјална селекција на Кан, викендов на „Манаки“

Овој викенд битолчани и сите љубители на филмската уметност ќе имаат можност да го гледаат во Битола филмот „Северен пол“ на Марија Апчевска во продукција на „Кино око“ – првиот македонски краток филм кој бил во трка за Златна палма на Канскиот фестивал. Проекцијата е во Центарот за култура (Голема сала) во 18:00 чaсот. Овој маркантен успех има исклучително

„Северен пол“ на Марија Апчевска кој беше во официјална селекција на Кан, викендов на „Манаки“

„Северен пол“ на Марија Апчевска кој беше во официјална селекција на Кан, викендов на „Манаки“

Овој викенд битолчани и сите љубители на филмската уметност ќе имаат можност да го гледаат во Битола филмот „Северен пол“ на Марија Апчевска во продукција на „Кино око“ – првиот македонски краток филм кој бил во трка за Златна палма на Канскиот фестивал. Проекцијата е во Центарот за култура (Голема сала) во 18:00 ч. Овој маркантен успех има исклучително

„Северен пол“ на Марија Апчевска кој беше во официјална селекција на Кан, викендов на „Манаки“

„Северен пол“ на Марија Апчевска кој беше во официјална селекција на Кан, викендов на „Манаки“

Овој викенд битолчани и сите љубители на филмската уметност ќе имаат можност да го гледаат во Битола филмот „Северен пол“ на Марија Апчевска во продукција на „Кино око“ – првиот македонски краток филм кој бил во трка за Златна палма на Канскиот фестивал. Проекцијата е во Центарот за култура (Голема сала) во 18:00 чaсот. Овој маркантен успех има исклучително

„Северен пол“ на Марија Апчевска кој беше во официјална селекција на Кан, викендов на „Манаки“

„Северен пол“ на Марија Апчевска кој беше во официјална селекција на Кан, викендов на „Манаки“

Овој викенд битолчани и сите љубители на филмската уметност ќе имаат можност да го гледаат во Битола филмот „Северен пол“ на Марија Апчевска во продукција на „Кино око“ – првиот македонски краток филм кој бил во трка за Златна палма на Канскиот фестивал. Проекцијата е во Центарот за култура (Голема сала) во 18:00 чaсот. Овој маркантен успех има исклучително