притисни ентер »

Жителите на Германија уживаа во поларната светлина
Жителите на Германија уживаа во поларната светлина

Жителите на Германија уживаа во поларната светлина

Жители на делови од северна Германија имаа можност да уживаат во поларната светлина ноќта во неделата кон понеделник. Ноќното небо, велат очевидци, беше осветлено со различни бои - зелена, виолетова, жолта и црвена, а неколку дена претходно можеа да се видат необични сцени и над покраината Саксонија-Анхалт. Short but strong Aurora Borealis here in

Снимки од последната поларна светлина во северна Германија

Снимки од последната поларна светлина во северна Германија

Ноќното небо, велат очевидци, беше осветлено со различни бои – зелена, виолетова, жолта и црвена, а неколку дена претходно можеа да се видат необични сцени и над покраината Саксонија-Анхалт. Жителите на Германија и во април годинава имаа можност да ја набљудуваат оваа појава. Инаку, Институтот за сончева физика при Германскиот вселенски центар (ДЛР)

Снимки од последната поларна светлина во северна Германија

Снимки од последната поларна светлина во северна Германија

Ноќното небо, велат очевидци, беше осветлено со различни бои – зелена, виолетова, жолта и црвена, а неколку дена претходно можеа да се видат необични сцени и над покраината Саксонија-Анхалт. Жителите на Германија и во април годинава имаа можност да ја набљудуваат оваа појава. Инаку, Институтот за сончева физика при Германскиот вселенски центар (ДЛР)

Снимки од последната поларна светлина во северна Германија

Снимки од последната поларна светлина во северна Германија

Ноќното небо, велат очевидци, беше осветлено со различни бои - зелена, виолетова, жолта и црвена, а неколку дена претходно можеа да се видат необични сцени и над покраината Саксонија-Анхалт. Жителите на Германија и во април годинава имаа можност да ја набљудуваат оваа појава. Инаку, Институтот за сончева физика при Германскиот вселенски центар (ДЛР)

Поларната светлина повторно се појави во Германија

Поларната светлина повторно се појави во Германија

ВИДЕО: Поларната светлина повторно се појави во Германија Жители на делови од северна Германија имаа можност да уживаат во поларната светлина ноќта во неделата кон понеделник. Ноќното небо, велат очевидци, беше осветлено со различни бои – зелена, виолетова, жолта и црвена, а неколку дена претходно можеа да се видат необични сцени и над покраината Саксонија-Анхалт

ФОТО | Неверојатна глетка: Поларна светлина на небото ги воодушеви жителите на Германија

ФОТО | Неверојатна глетка: Поларна светлина на небото ги воодушеви жителите на Германија

ФОТО | Неверојатна глетка: Поларна светлина на небото ги воодушеви жителите на Германија К.С. Пред 5 минути Фото: Markus Hibbeler / AFP / Profimedia Поларната светлина е една од најневеројатните природни појави, која претставува прекрасна глетка за сите кои некогаш ја посведочиле. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Во ноќта меѓу неделата