притисни ентер »

Филмот „Сестри“ избран за македонски кандидат за „Оскар“
Филмот „Сестри“ избран за македонски кандидат за „Оскар“

Филмот „Сестри“ избран за македонски кандидат за „Оскар“

Комисијата за избор на македонски кандидат за наградата „Оскар за најдобар долгометражен интернационален филм” го одбра филмот „Сестри“ во режија на Дина Дума, за 2022 година. Одлуката ја донесе Друштвото на филмските работници на Македонија во состав: Дејан Димески – кинематографер и претседател на Комисијата, Роберт Јанкуловски – фотограф и кинематографер,

Филмот „Сестри“ избран за македонски кандидат за „оскар“

Филмот „Сестри“ избран за македонски кандидат за „оскар“

Комисијата за избор на македонски кандидат за наградата „Оскар за најдобар долгометражен интернационален филм” го одбра филмот „Сестри“ во режија на Дина Дума, за 2022 година. Одлуката ја донесе Друштвото на филмските работници на Македонија во состав: Дејан Димески – кинематографер и претседател на Комисијата, Роберт Јанкуловски – фотограф и кинематографер,

Филмот „Сестри“ избран за македонски кандидат за „оскар“

Филмот „Сестри“ избран за македонски кандидат за „оскар“

Комисијата за избор на македонски кандидат за наградата „Оскар за најдобар долгометражен интернационален филм” го одбра филмот „Сестри“ во режија на Дина Дума, за 2022 година. Одлуката ја донесе Друштвото на филмските работници на Македонија во состав: Дејан Димески – кинематографер и претседател на Комисијата, Роберт Јанкуловски – фотограф и кинематографер,

Филмот „Сестри“ кандидат за наградата Оскар за најдобар интернационален филм

Филмот „Сестри“ кандидат за наградата Оскар за најдобар интернационален филм

Филмот „Сестри“ во режија на Дина Дума е национален кандидат на Република Северна Македонија за наградата „Оскар за најдобар долгометражен интернационален филм” за 2022 година. Филмот, режисерско деби на Дума, е приказна за две тинејџерки чие пријателство е ставено на тест кога се соочени со последиците од нивното декадентно однесување. Главните улоги

Филмот „Сестри“ на Дина Дума е наш кандидат за „Оскар“

Филмот „Сестри“ на Дина Дума е наш кандидат за „Оскар“

Филмот „Сестри“ во режија на Дина Дума е национален кандидат на Македонија за наградата „Оскар за најдобар долгометражен интернационален филм” за 2022 година. Како што соопштија од Друштво на филмските работници на Македонија, одлуката е донесена од страна на Комисијата за избор на македонски кандидат за оваа награда, а прифатена и одобрена од Американската

Филмот „Сестри“ на Дина Дума е македонски кандидат за Оскар

Филмот „Сестри“ на Дина Дума е македонски кандидат за Оскар

Друштвото на филмските работници на Македонија (ДФРМ) го избра филмот „Сестри“ на режисерката Дина Дума за национален кандидат на Република Северна Македонија за наградата „Оскар за најдобар долгометражен интернационален филм“, информираат од ДФРМ. Во конкуренција за кандидатурата беше и филмот: „Исчезнатиот“ во режија на Арбен Тачи. Американската

Филмот „Сестри“ национален кандидат за наградата Оскар за најдобар интернационален филм

Филмот „Сестри“ национален кандидат за наградата Оскар за најдобар интернационален филм

Филмот „Сестри“ во режија на Дина Дума е национален кандидат на Република Македонија за наградата „Оскар за најдобар долгометражен интернационален филм” за 2022 година. Како што соопштија од Друштво на филмските работници на Македонија, одлуката е донесена од страна на Комисијата за избор на македонски кандидат за оваа награда, составена од Дејан

Филмот „Сестри“ на Дина Дума e македонски кандидат за „Оскар“

Филмот „Сестри“ на Дина Дума e македонски кандидат за „Оскар“

Комисијата за избор на македонски кандидат за наградата “Оскар за најдобар долгометражен интернационален филм” го одбра филмот „Сестри“ во режија на Дина Дума, за оваа награда за 2022 година. Одлуката ја донесе Друштвото на филмските работници на Македонија во состав: Дејан Димески – кинематографер и претседател на Комисијата, Роберт Јанкуловски –