притисни ентер »

Ford GT стартува од првите редови на 24 часа Леман во ГТЕ-класата
Ford GT стартува од првите редови на 24 часа Леман во ГТЕ-класата

Ford GT стартува од првите редови на 24 часа Леман во ГТЕ-класата

Ford се збогува од маратонските трки по годинешниов 24 часа Леман. Големи се изгледите поздравната трка да донесе уште повеќе причини за славење, откако четирите фабрички болиди постигнаа одлични времиња на квалификациите и утре ќе стартуваат од првите редови во класата ГТЕ Про. Британецот Хари Тинкнел го постигна второто најдобро време во ГТЕ-класата