притисни ентер »

Најнова студија: Луѓето кои прележле ковид не се заштитени на долг рок, вакцината е многу посигурна
Најнова студија: Луѓето кои прележле ковид не се заштитени на долг рок, вакцината е многу посигурна

Најнова студија: Луѓето кои прележле ковид не се заштитени на долг рок, вакцината е многу посигурна

Луѓето кои прележале ковид 19 не значи дека ќе бидат заштитени од ново заразување на подолг рок, особено не кога тоа би било предизвикана од нови варијанти на вирусot korona, сугерира студија на здравствени работници, а пренесува Гардијан. . Истражувачите од Универзитетот во Оксфорд откриле значителни разлики во имунолошкиот одговор на медицинскиот

НАЈНОВА СТУДИЈА - луѓето кои прележле ковид не се заштитени на долг рок, вакцината е многу посигурна

НАЈНОВА СТУДИЈА - луѓето кои прележле ковид не се заштитени на долг рок, вакцината е многу посигурна

Луѓето кои прележале ковид 19 не значи дека ќе бидат заштитени од ново заразување на подолг рок, особено не кога тоа би било предизвикана од нови варијанти на вирусot korona, сугерира студија на здравствени работници, а пренесува Гардијан. . Истражувачите од Универзитетот во Оксфорд откриле значителни разлики во имунолошкиот одговор на медицинскиот

Да се вакцинираат или не оние што прележале ковид-19

Да се вакцинираат или не оние што прележале ковид-19

Фото: Игор Бансколиев Нова американска студија во врска со имунизацијата Не е јасно зошто СЗО и ЕУ не ја променат препораката за давање две дози на сите – и прележани и непрележани, кога науката е едногласна за одвишноста на втора доза кај прележаните. Токму заради придржувањето кон таквата препорака на СЗО и кај нас не е можно прележан од ковид-19

НОВИ ПОДАТОЦИ: Лицата кои прележале КОВИД-19 не треба да се вакцинираат?

НОВИ ПОДАТОЦИ: Лицата кои прележале КОВИД-19 не треба да се вакцинираат?

Нова студија што ја спровеле експертите на Клиниката Кливленд носи информации дека лицата кои ја прележале болеста, можеби не треба да се вакцинираат. И стражувањето вели дека меѓу големата анализа на здравствените работници, речиси не биле забележани случаи на инфекција со SARS-CoV-2 кај оние кои: Претходно биле во контакт со вирусот и не биле вакцинирани