притисни ентер »

Програмата што jа планиравме ќе биде неотсонуван сон докраj
Програмата што jа планиравме ќе биде неотсонуван сон докраj

Програмата што jа планиравме ќе биде неотсонуван сон докраj

Венеција му одржа вистинска лекција на целиот филмски свет. Додека ги гледав хрониките на еден европски ТВ-канал, бев воодушевена од организацијата и од одговорноста на сите гости, но тоа што особено ме направи среќна беше програмата… За заживување на филмскиот сектор кај нас сме одговорни сите ние од културата. Кај нас сѐ е инцидентно, па и успесите

Завршува годинешниот 23. Скопје филм фестивал

Завршува годинешниот 23. Скопје филм фестивал

Со проекција на филмовите од програмите Светски филм и 100-годишнина од раѓањето на Федерико Фелини, вечерва завршува 23-то издание на Скопје филм фестивал. Програмата ја затвораат британскиот филм „Фани Лај“ (2019) и култното ремек-дело на Фелини „Осум и пол“ (1963). Скопје филм фестивал, на 23-тото издание понуди повеќе од дваесет играни и документарни

Завршува годинешниот 23. Скопје филм фестивал

Завршува годинешниот 23. Скопје филм фестивал

Со проекција на филмовите од програмите Светски филм и 100-годишнина од раѓањето на Федерико Фелини, вечерва завршува 23-то издание на Скопје филм фестивал. Програмата ја затвораат британскиот филм „Фани Лај“ (2019) и култното ремек-дело на Фелини „Осум и пол“ (1963). Скопје филм фестивал, на 23-тото издание понуди повеќе од дваесет играни и документарни

Завршува годинешниот 23. Скопје филм фестивал

Завршува годинешниот 23. Скопје филм фестивал

Со проекција на филмовите од програмите Светски филм и 100-годишнина од раѓањето на Федерико Фелини, вечерва завршува 23-то издание на Скопје филм фестивал. Програмата ја затвораат британскиот филм „Фани Лај“ (2019) и култното ремек-дело на Фелини „Осум и пол“ (1963). Скопје филм фестивал, на 23-тото издание понуди повеќе од дваесет играни и документарни

Завршува годинешниот 23. Скопје филм фестивал

Завршува годинешниот 23. Скопје филм фестивал

Со проекција на филмовите од програмите Светски филм и 100-годишнина од раѓањето на Федерико Фелини, вечерва завршува 23-то издание на Скопје филм фестивал. Програмата ја затвораат британскиот филм „Фани Лај“ (2019) и култното ремек-дело на Фелини „Осум и пол“ (1963). Скопје филм фестивал, на 23-тото издание понуди повеќе од дваесет играни и документарни

Со британскиот филм „Фани Лај“ и култниот „Осум и пол“ на Фелини завршува 23. Скопје филм фестивал

Со британскиот филм „Фани Лај“ и култниот „Осум и пол“ на Фелини завршува 23. Скопје филм фестивал

Со проекција на британскиот филм „Фани Лај“ (2019) и култното ремек-дело на Фелини „Осум и пол“ (1963), вечерва завршува 23-то издание на Скопје филм фестивал. Скопје филм фестивал, на 23-тото издание понуди повеќе од дваесет играни и документарни филмови поделени во три програми: Панорама на светски филм, Денови на квир кино и Ретроспективна програма

Завршува годинешниот 23. Скопје филм фестивал

Завршува годинешниот 23. Скопје филм фестивал

Со проекција на филмовите од програмите Светски филм и 100-годишнина од раѓањето на Федерико Фелини, вечерва завршува 23-то издание на Скопје филм фестивал. Програмата ја затвораат британскиот филм „Фани Лај“ (2019) и култното ремек-дело на Фелини „Осум и пол“ (1963). Скопје филм фестивал, на 23-тото издание понуди повеќе од дваесет играни и документарни

Завршува годинешниот 23. Скопје филм фестивал

Завршува годинешниот 23. Скопје филм фестивал

Со проекција на филмовите од програмите Светски филм и 100-годишнина од раѓањето на Федерико Фелини, вечерва завршува 23-то издание на Скопје филм фестивал. Програмата ја затвораат британскиот филм „Фани Лај“ (2019) и култното ремек-дело на Фелини „Осум и пол“ (1963). Скопје филм фестивал, на 23-тото издание понуди повеќе од дваесет играни и документарни

Завршува годинешниот 23. Скопје филм фестивал

Завршува годинешниот 23. Скопје филм фестивал

Со проекција на филмовите од програмите Светски филм и 100-годишнина од раѓањето на Федерико Фелини, вечерва завршува 23-то издание на Скопје филм фестивал. Програмата ја затвораат британскиот филм „Фани Лај“ (2019) и култното ремек-дело на Фелини „Осум и пол“ (1963). Скопје филм фестивал, на 23-тото издание понуди повеќе од дваесет играни и документарни

Завршува годинешниот 23. Скопје филм фестивал

Завршува годинешниот 23. Скопје филм фестивал

Завршува годинешниот 23. Скопје филм фестивал Со проекција на филмовите од програмите Светски филм и 100-годишнина од раѓањето на Федерико Фелини, вечерва завршува 23-то издание на Скопје филм фестивал. Програмата ја затвораат британскиот филм „Фани Лај“ (2019) и култното ремек-дело на Фелини „Осум и пол“ (1963). Скопје филм фестивал, на 23-тото издание