притисни ентер »

За две години Македонија падна за 15 места според нивото на странски инвестиции
За две години Македонија падна за 15 места според нивото на странски инвестиции

За две години Македонија падна за 15 места според нивото на странски инвестиции

Македонија за две години од третото потона на 18-то место според директните странски инвестиции, објави британскиот „Фајненшел Тајмс“. Во својот специјализиран сервис весникот го објави индексот за успешност на Гринфилд инвестициите, ФДИ, за 2018, од кој се гледа дека Македонија тоне и „блеска“ само во изјавите и прес-конференциите на премиерот, министрите

Македонија со пад од 15 места во инвестициите според индексот на „Financial Тimes“

Македонија со пад од 15 места во инвестициите според индексот на „Financial Тimes“

„Financial Тimes“ во својот специјализиран сервис го објави индексот за успешност на Гринфилд  инвестициите ФДИ за 2019. Според ранг листите за странски директни инвестиции Македонија бележи огромен пад за само 2 години во делот на инвестиции во ТИРЗ зоните но и надвор од нив. За илустрација во 2016 година бевме на високото 3-то место за само 2 годни

Financial times”: Македонија падна од 3.то на 18 место по странски инвестиции

Financial times”: Македонија падна од 3.то на 18 место по странски инвестиции

Според ранг листите за странски директни инвестиции Македонија бележи огромен пад за само две години во делот на инвестиции во ТИРЗ зоните, но и надвор од нив. Во 2016 година бевме на високото 3-то место, а за само две години по смената на власта Македонија доживеа пад од 15 места и сега се наоѓа на 18. место. Се потврдува тезата на опозицијата дека

Македонија со пaд од 15 места во инвестициите според индексот на „Financial Тimes“

Македонија со пaд од 15 места во инвестициите според индексот на „Financial Тimes“

„Фајненшл тајмс“ во својот специјализиран сервис го објави индексот за успешност на Гринфилд инвестициите ФДИ за 2019. Според ранг листите за странски директни инвестиции Македонија бележи огромен пaaд за само 2 години во делот на инвестиции во ТИРЗ зоните но и надвор од нив. За илустрација во 2016 година бевме на високото 3-то место за само 2 годни

Фајненшл тајмс: Србија е прва, Македонија за две години од 3-тото падна на 18-тото место според директни странски инвестиции

Фајненшл тајмс: Србија е прва, Македонија за две години од 3-тото падна на 18-тото место според директни странски инвестиции

Британскиот весник Фајненшл тајмс во својот специјализиран сервис го објави индексот за успешност на Гринфилд инвестициите ФДИ за 2019, од кој се гледа дека Македонија тоне. Според ранг листите за странски директни инвестиции Македонија бележи огромен пад за само две години во делот на инвестиции во ТИРЗ зоните, но и надвор од нив. Во 2016 година бевме

Македонија со пад од 15 места во инвестициите според индексот на „Financial Тimes“

Македонија со пад од 15 места во инвестициите според индексот на „Financial Тimes“

„ Фајненшл тајм с “ во својот специјализиран сервис го објави индексот за успешност на Гринфилд  инвестициите ФДИ за 2019. Според ранг листите за странски директни инвестиции Македонија бележи огромен пад за само 2 години во делот на инвестиции во ТИРЗ зоните но и надвор од нив. За илустрација во 2016 година бевме на високото 3-то место за само 2 годни

(графика) ФАЈНЕНШЕЛ ТАЈМС: Србија е прва, а Македонија за две години од 3-то потона на 18-то место според директни странски инвестиции

(графика) ФАЈНЕНШЕЛ ТАЈМС: Србија е прва, а Македонија за две години од 3-то потона на 18-то место според директни странски инвестиции

Британскиот весник Фајненшл тајмс во својот специјализиран сервис го објави индексот за успешност на Гринфилд инвестициите ФДИ за 2019, од кој се гледа дека Македонија тоне и „блеска“ само во изјавите и прес-конференциите на премиерот, министрите и прес-конференциите на СДСМ. Според ранг листите за странски директни инвестиции Македонија бележи огромен

Македонија со пад од 15 места во инвестициите според индексот на „Financial Тimes“

Македонија со пад од 15 места во инвестициите според индексот на „Financial Тimes“

„ Фајненшл тајмс “ во својот специјализиран сервис го објави индексот за успешност на Гринфилд  инвестициите ФДИ за 2019. Според ранг листите за странски директни инвестиции Македонија бележи огромен пад за само 2 години во делот на инвестиции во ТИРЗ зоните но и надвор од нив. За илустрација во 2016 година бевме на високото 3-то место за само 2

Македонија со пад од 15 места во инвестициите според индексот на „Financial Тimes“

Македонија со пад од 15 места во инвестициите според индексот на „Financial Тimes“

Македонија со пад од 15 места во инвестициите според индексот на „Financial Тimes“ „ Фајненшл тајмс “ во својот специјализиран сервис го објави индексот за успешност на Гринфилд  инвестициите ФДИ за 2019. Според ранг листите за странски директни инвестиции Македонија бележи огромен пад за само 2 години во делот на инвестиции во ТИРЗ зоните но и надвор

НАМЕСТО ДА БЛЕСКАМЕ-TOHEME: Македонија со пaaд од 15 места во инвестициите според индексот на „Financial Тimes“

НАМЕСТО ДА БЛЕСКАМЕ-TOHEME: Македонија со пaaд од 15 места во инвестициите според индексот на „Financial Тimes“

„Фајненшл тајмс“ во својот специјализиран сервис го објави индексот за успешност на Гринфилд инвестициите ФДИ за 2019. aev Според ранг листите за странски директни инвестиции Македонија бележи огромен пaaд за само 2 години во делот на инвестиции во ТИРЗ зоните но и надвор од нив. За илустрација во 2016 година бевме на високото 3-то место за само 2