притисни ентер »

Вештачката интелигенција ќе одлучува за студентите
Вештачката интелигенција ќе одлучува за студентите

Вештачката интелигенција ќе одлучува за студентите

Во Русија во иднина статусот на студентите ќе зависи од системите за вештачка интелигенција, изјави директорот на универзитетскиот центар EDCrunch University при Националниот истражувачки технолошки универзитет MISIS во Русија, Нурлан Кијасов. Според неговите зборови, врз основа на податоците кои ќе се добијат преку дигитален мониторинг на студентите,

Вештачката интелигенција ќе одлучува за студентите

Вештачката интелигенција ќе одлучува за студентите

Во Русија во иднина статусот на студентите ќе зависи од системите за вештачка интелигенција, изјави директорот на универзитетскиот центар EDCrunch University при Националниот истражувачки технолошки универзитет MISIS во Русија, Нурлан Кијасов. Според неговите зборови, врз основа на податоците кои ќе се добијат преку дигитален мониторинг на студентите,

Студентите ќе зависат од вештачката интелегенција

Студентите ќе зависат од вештачката интелегенција

Во Русија во иднина статусот на студентите ќе зависи од системите за вештачка интелигенција, изјави директорот на универзитетскиот центар EDCrunch University при Националниот истражувачки технолошки универзитет MISIS во Русија, Нурлан Кијасов. Според неговите зборови, врз основа на податоците кои ќе се добијат преку дигитален мониторинг на студентите,

Судбината на студентите ќе зависи од вештачката интелегенција

Судбината на студентите ќе зависи од вештачката интелегенција

Во Русија во иднина статусот на студентите ќе зависи од системите за вештачка интелигенција, изјави директорот на универзитетскиот центар EDCrunch University при Националниот истражувачки технолошки универзитет MISIS во Русија, Нурлан Кијасов. Според неговите зборови, врз основа на податоците кои ќе се добијат преку дигитален мониторинг на студентите,

Во пожар во пехчевско изгорела плевна со 3300 бали сено

Во пожар во пехчевско изгорела плевна со 3300 бали сено

Во пожар кој што синоќа избувнал во плевна во селото Умлена, пехчевско, изгорело сено, тракторска приколка и друг земјоделски алат. На ден 12.08.2019 година во времето околу 21.00 часот пријавено е дека настанал пожар во плевна во атар на с. Умлена  СО- Пехчево, сопственост на Т. В. Во плевната имало околу 3300 бали сено, една тракторска приколка,

Судбината на студентите ќе зависи од вештачката интелегенција

Судбината на студентите ќе зависи од вештачката интелегенција

Во Русија во иднина статусот на студентите ќе зависи од системите за вештачка интелигенција, изјави директорот на универзитетскиот центар EDCrunch University при Националниот истражувачки технолошки универзитет MISIS во Русија, Нурлан Кијасов. Според неговите зборови, врз основа на податоците кои ќе се добијат преку дигитален мониторинг на студентите,

Судбината на студентите ќе зависи од вештачката интелегенција

Судбината на студентите ќе зависи од вештачката интелегенција

Во Русија во иднина статусот на студентите ќе зависи од системите за вештачка интелигенција, изјави директорот на универзитетскиот центар EDCrunch University при Националниот истражувачки технолошки универзитет MISIS во Русија, Нурлан Кијасов. Според неговите зборови, врз основа на податоците кои ќе се добијат преку дигитален мониторинг на студентите,