притисни ентер »

Бачев до Макрон: Oстанете на вашата храбра одлука - нема членство во ЕУ преку национално предавство
Бачев до Макрон: Oстанете на вашата храбра одлука - нема членство во ЕУ преку национално предавство

Бачев до Макрон: Oстанете на вашата храбра одлука - нема членство во ЕУ преку национално предавство

Имам задоволство да Ве информирам дека во пресрет на Самитот на лидерите на земјите членки на ЕУ во Брисел на 17 и 18 октомври, сите очи во Република Македонија се свртени кон Вас. Македонскиот народ и државјаните на Република Македонија високо ги ценат вашите упорни усилби да нема датум за преговори со Република Македонија со што ќе се овозможи целосно

Српски историчар за Македонија: Кога еднаш ќе отстапиш од националните интереси, нема крај

Српски историчар за Македонија: Кога еднаш ќе отстапиш од националните интереси, нема крај

Српскиот историчар Милош Ковиќ предупредува Србија да извлече поука од бугарското условување на поддршката за членство во Европска унија на Македонија, иако таа ги исполни сите налози, вклучувајќи ја и промената на државното име. „Денес навистина може да се зборува за македонска парадигма. Земјата и народот ги исполнија практично сите услови, при што